Verkrijgbaar: Nokia 6120, Sony Ericsson P1i, TomTom Go 720

Gisteren was een erg leuke dag op het werk: er kwamen super veel goodies binnen en stuk voor stuk zijn ze de moeite waard om te bekijken en te bespreken! Zo kreeg ik onder anderen de nieuwe TomTom GO 720 binnen en de Nokia E90.

Ik ga even met je stuk voor stuk de volgende toestellen doorlopen: De Nokia 6120, Sony Ericsson P1i en de TomTom GO 720 navigatie. Ik zal steeds even kort vertellen wat er allemaal leuk en vernieuwend aan is en hoe ze eruit zien. Wederom weer een kleine en leuke special van DaannO.com!

De Nokia 6120

De Nokia 6120 is een toestel uit het middensegment van Nokia. Veel mensen zaten erop te wachten, maar vandaag was het dan eindelijk zover en lag hij in de winkels. De 6120 is een zeer compact toestel met de volgende afmetingen: 105x46x15 mm. Hij heeft onder anderen HSDPA aan boord en UMTS. Het is een Quad-band toestel met 45mb intern geheugen. Dit kan natuurlijk uitgebreid worden door middel van een micro-sd kaartje. Meer specs kan je hier vinden.

Maar hoe is de 6120 nou in de werkelijkheid? Op het eerste gezicht vond ik hem erg plastic eruit zien en aanvoelen, een beetje het Nokia 6110 idee. De 6120 is dan ook gemaakt van het zelfde donker plastic als de 6110 die erg glanst in het licht, en dat is zeker geen plus punt omdat je je vingers overal en nergens terug ziet op het toestel.

Verder ligt de 6120 wel prettig in de hand en is hij zoals gezegd lekker klein. Het toestel wordt ook compleet geleverd door Nokia, zo zit er een headset en datakabel in de doos en ook 256mb geheugen kaartje. Het toestel is iets hoger geprijsd dan de 6300 en ligt zo rond de 350 euro in de winkel.

De Sony Ericsson P1i

De P1i is de nieuwste smartphone van dit moment van Sony Ericsson. Je moet hem niet zien als een opvolger van de P990 of de M600/W950, maar als een nieuwe en verfrissende pda van SE.

Het OS dat de P1i heeft meegekregen is Symbian UIQ dat ook in de P990 en M600/W950 zit. Onlangs had SE nog aangekondigd om nog een laatste update uit te brengen voor de oude UIQ serie en deze hierna niet meer te ondersteunen. Dit natuurlijk tot groot ongenoegen van veel SE gebruikers. Echter wordt de P1i het komende jaar gewoon ondersteund door veel software updates.

De P1i is voorzien van UMTS door Sony Ericsson en een 3.2 megapixel camera. Samen met de E90 is dit de eerste smartphone/pda die een 3.2 megapixel camera heeft meegekregen vanuit de fabriek. De N95 en N73 reken ik niet mee in dit segment omdat die toch voor andere personen bedoeld zijn. Het is een tri-band toestel met Wifi B aan boord waardoor het opgewassen is voor het jaar 2007/2008.

De TomTom Go 720

De TomTom GO 720 is weer een nieuwe standalone navigatie oplossing van TomTom. Echter heeft TomTom een paar nieuwe dingen mee gegeven aan de 720 zoals een bloed snelle processor van 400mhz en een erg groot scherm van 4.3รข€ breedbeeldscherm 16:9 formaat LCD (WQVGA 480*272 pixels).

Wat het meest opvallend is van dit monster is zijn afmetingen, met 118mm x 83mm x 24mm is het amper groter dan de One XL en zeker even dik als de One of One XL op dit moment. Hij heeft een Sirf Star 3 GPS ontvanger mee gekregen en een TMC receiver om de file bij te houden. Ook zit er 2gb geheugen in het apparaat en kan je het uitbreiden met een mini-sd kaartje. De volledige specs kan je hier vinden.

De GO 720 is de eerste TomTom met MapShare waardoor je je eigen kaarten kunt aanpassen en met andere kunt delen. Ook zit de 720 boordevol met veiligheidssnufjes en heeft hij een hele nieuwe core gekregen zodat hij nog sneller is dan dat hij al was. Wat er allemaal qua software in zit kan je hier lezen. Met een prijs van 500 euro is de 720 wel hoog geprijsd, maar je krijg er dan ook zeker wat voor terug!

En dat was het weer voor deze nieuwe toestel ronde. Zo hebben we je een kijkje gegeven wat er nu allemaal in de winkel te vinden is en wat ik er persoonlijk allemaal van vind. Nu zijn we ook benieuwd over jou mening van deze toestellen dus schroom niet om het hier onder te melden wat jij wel en niet goed, leuk of mooi vind van deze toestellen!

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters