Huawei geeft smartphones de schuld van verminderde groei winst

Zoals we weten is de smartphone wereld behoorlijk competitief en kunnen kleine misstappen al grote gevolgen hebben. Eén van de belangrijkste zaken voor het succes van een bedrijf is het blijven groeien. Blijven groeien is misschien zelfs belangrijker dan het marktaandeel van het bedrijf. Huawei lijkt vorig wat problemen te hebben gehad met betrekking tot de groei. Ironisch gezien zou dit volgens een analyse veroorzaakt worden door de mobiele afdeling van het bedrijf.

Huawei P10Focus op smartphones heeft financiële problemen opgeleverd

De analyse is afkomstig van Huawei zelf. Tijdens een persconferentie liet Eric Xu, Huawei’s CEO, weten dat de hele technische industrie, waaronder Huawei zelf ook, te maken heeft gehad met financiële problemen in 2016.  Dit zou komen doordat een groter deel van de omzet afkomstig is uit de consumentenmarkt. Helaas voor bedrijven zijn de winstmarges bij consumenten electronica kleiner dan bij andere markten. Het lijkt er dus op dat Huawei’s focus op producten zoals smartphones en wearables het bedrijf in de problemen heeft gebracht.

Huawei zou juist mobiele afdeling willen vergroten

Volgens bepaalde berichten zou Xu aan hebben gegeven dat het bedrijf zich meer gaat richten op het vergroten van de efficiëntie. Hierbij zal ook kritisch worden gekeken naar investeringen die niet genoeg opleveren. De woorden van Xu  lijken erop te wijzen dat met deze investeringen wellicht ook wordt gedoeld op de mobiele telefoons. Aan de andere kant heeft het bedrijf behoorlijk wat successen geboekt met smartphones. Vorig jaar zouden er namelijk meer dan 139 miljoen toestellen zijn verscheept. Ook eerdere berichten wijzen erop dat er niet zal worden getornd aan de mobiele afdeling. Zo heeft het bedrijf zelf in het verleden aangegeven de smartphone exploitaties juist te willen vergroten. Volgens andere berichten zou Huawei in onderhandeling zijn met mogelijke mobiele aanbieders in de Verenigde Staten.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters