Huawei geeft smartphones de schuld van verminderde groei winst

Zoals we weten is de smartphone wereld behoorlijk competitief en kunnen kleine misstappen al grote gevolgen hebben. Eén van de belangrijkste zaken voor het succes van een bedrijf is het blijven groeien. Blijven groeien is misschien zelfs belangrijker dan het marktaandeel van het bedrijf. Huawei lijkt vorig wat problemen te hebben gehad met betrekking tot de groei. Ironisch gezien zou dit volgens een analyse veroorzaakt worden door de mobiele afdeling van het bedrijf.

Huawei P10Focus op smartphones heeft financiële problemen opgeleverd

De analyse is afkomstig van Huawei zelf. Tijdens een persconferentie liet Eric Xu, Huawei’s CEO, weten dat de hele technische industrie, waaronder Huawei zelf ook, te maken heeft gehad met financiële problemen in 2016.  Dit zou komen doordat een groter deel van de omzet afkomstig is uit de consumentenmarkt. Helaas voor bedrijven zijn de winstmarges bij consumenten electronica kleiner dan bij andere markten. Het lijkt er dus op dat Huawei’s focus op producten zoals smartphones en wearables het bedrijf in de problemen heeft gebracht.

Huawei zou juist mobiele afdeling willen vergroten

Volgens bepaalde berichten zou Xu aan hebben gegeven dat het bedrijf zich meer gaat richten op het vergroten van de efficiëntie. Hierbij zal ook kritisch worden gekeken naar investeringen die niet genoeg opleveren. De woorden van Xu  lijken erop te wijzen dat met deze investeringen wellicht ook wordt gedoeld op de mobiele telefoons. Aan de andere kant heeft het bedrijf behoorlijk wat successen geboekt met smartphones. Vorig jaar zouden er namelijk meer dan 139 miljoen toestellen zijn verscheept. Ook eerdere berichten wijzen erop dat er niet zal worden getornd aan de mobiele afdeling. Zo heeft het bedrijf zelf in het verleden aangegeven de smartphone exploitaties juist te willen vergroten. Volgens andere berichten zou Huawei in onderhandeling zijn met mogelijke mobiele aanbieders in de Verenigde Staten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters