Vernieuwde iPhone 4 heeft ook antenneproblemen

De nieuwe iPhone 4 die op het cdma-netwerk van Verizon in Amerika is uitgebracht, heeft precies dezelfde problemen met de antenne als de gsm-versie die in Europa is uitgebracht. Dat meldt een Amerikaanse consumentenorganisatie.

antennagate

Het probleem is vrijwel hetzelfde, hoewel het ontwerp van beide iPhones ietwat verschilt. Wie het spleetje tussen de twee stalen randen met een vinger aanraakt, verbindt zo twee antennesoorten en dat leidt ertoe dat de ontvangstkwaliteit rap daalt en de iPhone kan uiteindelijk de verbinding tijdens een telefoongesprek verbreken.

Dat heeft Consumer Reports in een laboratoriumsetting onderzocht. Het ligt dus niet aan andere omstandigheden; de fout zit in het toestel, en dat is wetenschappelijk bewezen. Na vijftien seconden de vinger op de ‘zere plek’ gelegd te hebben, begint de signaalsterkte te dalen. En een paar minuten later is het signaal helemaal weg.

Het vervelende is dat het ontvangstprobleem optreedt als je de telefoon gewoon vasthoudt, hem naar je oor brengt om te bellen bijvoorbeeld. Dan is het bijna onmogelijk om dat spleetje niet aan te raken. Het ziet ernaar uit dat er ook voor de nieuwste iPhone 4-versie dus een beschermende case nodig is om het probleem op te lossen.

Consumer Reports meldt erbij dat de telefoon op alle andere vlakken geweldig presteert. Maar vanwege het antenneprobleem – overal aangeduid als ‘antennagate’- neemt de consumentenorganisatie de iPhone niet op in het rijtje ‘aanbevolen smartphones’. Of dat veel invloed heeft, valt te betwijfelen. Dat het antenneprobleem voor veel klanten geen enkel probleem is, bewijzen de verkoopcijfers van het immens populaire apparaat.

Het wordt wel vreemd gevonden dat Apple het probleem in de nieuwere iPhone 4-versie niet heeft opgelost. De gsm-versie is al sinds vorige zomer op de markt, en een paar lichte wijzigingen in het ontwerp waren wellicht voldoende geweest om het probleem niet in de nieuwere cdma-versie te laten ontstaan.

Bron: Consumer Reports

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoeken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Apple iPhone LCD

Bekende analist deelt prijzen nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters