Vernieuwde iPhone 4 heeft ook antenneproblemen

De nieuwe iPhone 4 die op het cdma-netwerk van Verizon in Amerika is uitgebracht, heeft precies dezelfde problemen met de antenne als de gsm-versie die in Europa is uitgebracht. Dat meldt een Amerikaanse consumentenorganisatie.

antennagate

Het probleem is vrijwel hetzelfde, hoewel het ontwerp van beide iPhones ietwat verschilt. Wie het spleetje tussen de twee stalen randen met een vinger aanraakt, verbindt zo twee antennesoorten en dat leidt ertoe dat de ontvangstkwaliteit rap daalt en de iPhone kan uiteindelijk de verbinding tijdens een telefoongesprek verbreken.

Dat heeft Consumer Reports in een laboratoriumsetting onderzocht. Het ligt dus niet aan andere omstandigheden; de fout zit in het toestel, en dat is wetenschappelijk bewezen. Na vijftien seconden de vinger op de ‘zere plek’ gelegd te hebben, begint de signaalsterkte te dalen. En een paar minuten later is het signaal helemaal weg.

Het vervelende is dat het ontvangstprobleem optreedt als je de telefoon gewoon vasthoudt, hem naar je oor brengt om te bellen bijvoorbeeld. Dan is het bijna onmogelijk om dat spleetje niet aan te raken. Het ziet ernaar uit dat er ook voor de nieuwste iPhone 4-versie dus een beschermende case nodig is om het probleem op te lossen.

Consumer Reports meldt erbij dat de telefoon op alle andere vlakken geweldig presteert. Maar vanwege het antenneprobleem – overal aangeduid als ‘antennagate’- neemt de consumentenorganisatie de iPhone niet op in het rijtje ‘aanbevolen smartphones’. Of dat veel invloed heeft, valt te betwijfelen. Dat het antenneprobleem voor veel klanten geen enkel probleem is, bewijzen de verkoopcijfers van het immens populaire apparaat.

Het wordt wel vreemd gevonden dat Apple het probleem in de nieuwere iPhone 4-versie niet heeft opgelost. De gsm-versie is al sinds vorige zomer op de markt, en een paar lichte wijzigingen in het ontwerp waren wellicht voldoende geweest om het probleem niet in de nieuwere cdma-versie te laten ontstaan.

Bron: Consumer Reports

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Filip -

    Het gekke is… Als ik mijn vinger op de antennesplitsing leg dan krijg ik zelfs 1 blokje méér! Ik begrijp het ook niet maar ik kan wel melden dat ik ondertussen mijn toestel al 4 maand in gebruik heb en nog geen enkel gesprek is weggevallen door te weinig ontvangst. Ben dus een tevreden gebruiker.

  2. hdjek -

    Ik vind het ook heel raar dat ze het antenne probleem niet hebben opgelost bij het cdma versie. Het lijkt wel of apple dit express niet gedaan heeft om te laten zien alsof er niks mis is met de antenne.

    Ik hoop echt dat ze dit als een serieus probleem zien en dat het niet meer voorkomt in de volgende iphone generatie.

ETQ Amsterdam

Bekijk de OnePlus 5T live in de speciale Amsterdamse pop-up store lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

iPhone X Face ID

Dit is hoe Face ID werkt en wat je er verder over moet weten lees verder

OnePlus 5T pers

Dit zijn de vier verschillen tussen de OnePlus 5 en OnePlus 5T lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters