Vernieuwde Nexus 7 komt deze zomer

Google brengt in juli een vernieuwde Nexus 7-tablet op de markt, die wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon processor. Dat meldt Reuters op gezag van twee bronnen.

Enquete: Nexus 7 populairste tablet voor onder de kerstboom 2012 10 01 213515

De vernieuwde tablet wordt net als de bestaande versie gemaakt door Asus. Google wil ook de nieuwe Nexus 7 voor een lage prijs op de markt brengen. De nieuwe tablet krijgt een dunnere rand, een betere schermresolutie en de Tegra 3-chip van NVIDIA wordt dus vervangen door een quadcore chip van Qualcomm. Die chip werd beter bevonden door Google, meldt een van de bronnen van Reuters.

In de tweede helft van dit jaar wil Google acht miljoen Nexus 7-tablets verkopen. De zoekgigant bindt daarmee de strijd aan met de iPad mini en, in landen waar die is uitgebracht, de Amazon Kindle-tablet die op een sterk aangepaste versie van Android loopt. Verwacht wordt dat Google de nieuwe tablet voor prijzen vanaaf 120 euro op de markt brengt. De oude versie zou nog verder in prijs zakken als de nieuwe er is.

Google kan de tablets zo goedkoop op de markt brengen omdat er feitelijk geld wordt verdiend met online advertenties.

Bron: Reuters

tags:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. sulj0o0 -

   had de tablet liever met een tegra 4 soc gezien, 2 gig ram en 2 camera's. ipv 1 maar ik denk dat dit niks meer dan wishfull thinking is

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters