Sony kondigt drietal Xperia X-smartphones aan

BARCELONA – Op de openingsdag van het Mobile World Congress heeft Sony drie nieuwe smartphones gepresenteerd. Het gaat om de Xperia X, Xperia X Performance en Xperia XA, die aan het begin van de zomer in Nederland verkrijgbaar zullen zijn.

Focus op innovatie

Veel liet Sony nog niet los over zijn nieuwe smartphones en producten, maar inmiddels wordt er steeds meer over bekend. De presentatie ging vooral over Sony’s vernieuwde focus van de Xperia-lijn, die meer dan ooit ligt op innovatie communicatieoplossingen. In de woorden van Sony’s President en CEO van de Mobile Communications-afdeling Hiroki Totoki: “Sony Mobile ontwikkelt steeds verder gepersonaliseerde smartproducten en diensten die de mogelijkheid bieden om meer te doen en creatiever te leven. Onze producten en diensten verbinden mensen met elkaar en zullen een essentieel onderdeel worden van hun levens. Met onze passie voor technologie, zullen wij nieuwe features blijven toevoegen om onze smartphones te laten evolueren. Tegelijkertijd willen we de manier waarop je informatie krijgt en jouw interactie met vrienden en familie veranderen op een natuurlijke en zinvolle manier.”

Nieuwe smartphonelijn

Alle Sony Xperia X smartphones op een rijtje
Alle Sony Xperia X smartphones op een rijtje

Bij de filosofie hoort een nieuwe smartphonelijn, moet Sony gedacht hebben. Tadaa: de Xperia X-lijn is een feit. En Sony kondigt meteen maar drie Xperia X-smartphones aan: de Xperia X, Xperia X Performance en Xperia XA. Qua specificaties nestelen de drie Xperia’s zich in de subtop en top. Hieronder lees je stuk voor stuk de specificaties van alle drie de smartphones. Allemaal zijn ze straks verkrijgbaar in vier kleuren: zwart, wit, goud en roze.

Sony Xperia X Performance specificaties

Sony Xperia X Performance

Qua hardware lijkt de Xperia X Performance over het beste pakket te beschikken. Deze smartphone heeft een Snapdragon 820-processor. Ter ondersteuning krijgt de smartphone 3 GB werkgeheugen. De opslagcapaciteit bedraagt 32 GB en is uitbreidbaar middels een Micro SD-kaart.

Het scherm heeft een formaat van 5 inch en een full HD-resolutie van 1920×1080 pixels. De batterij krijgt met 2700 mAh in principe genoeg inhoud voor een scherm dat een full HD-resolutie heeft. Aan de zijkant van de Sony Xperia X Performance zit een vingerafdruksensor.

Qua camera’s levert Sony ook geen half werk af. De Xperia X Performance schiet foto’s in 23 megapixel krijgt een nieuw type autofocus dat ervoor moet zorgen dat de camera binnen een tiende van een seconde een foto scherpstelt en neemt. Verder heeft de camera vijf keer digitale zoom. Aan de voorkant zit ook een op papier bijzonder goede camera, die foto’s maakt in 13 megapixel.

Extra voordeel: de Sony Xperia X Performance is stof- en waterdicht en heeft een IP68-certificaat. De twee andere Xperia X-smartphones zijn niet stof- en waterdicht.

Sony Xperia X specificaties

Sony Xperia X

Ook de Sony Xperia X heeft een scherm dat een formaat heeft van 5 inch en een full HD-resolutie van 1920×1080 pixels. Deze telefoon heeft een Snapdragon 615-processor, waarmee hij duidelijk onder de Xperia X Performance wordt geplaatst. Echter heeft ook deze smartphone met 3 GB lekker veel werkgeheugen. De opslagcapaciteit bedraagt 32 GB en is uitbreidbaar. De smartphone draait, net als de andere twee telefoons, op Android 6.0 Marshmallow. Foto’s maakt de smartphone met de camera aan de achterkant in 23 megapixel. Aan de voorkant zit een 13-megapixelcamera. De batterij heeft een inhoud van 2620 mAh. Ook deze telefoon heeft een vingerafdruksensor.

Sony Xperia XA specificaties

Sony Xperia XA

Van de drie telefoons lijkt de Sony Xperia XA het budgetmodel te zijn. Deze smartphone heeft een 5-inch scherm dat een HD-resolutie heeft van 1280×720 pixels. In de telefoon zit een MediaTek-processor. Deze M10-processor, ook wel de MT6755 genoemd, is een octacorechipset. De smartphone heeft 2 GB werkgeheugen en 16 GB uitbreidbaar opslaggeheugen.

Deze smartphone schiet foto’s in 13 megapixel en heeft aan de voorkant een 8-megapixelcamera voor het nemen van selfies. De batterij heeft een inhoud van 2300 mAh, wat voor een HD-display op zich wel voldoende is. De Sony Xperia XA beschikt, in tegenstelling tot de andere twee smartphones, niet over een vingerafdruksensor.

Aangekondigde Sony-accessoires

Tegelijkertijd met de Xperia X-lijn, kondigde Sony een hele lading aan accessoires aan, waaronder de Xperia Ear. Dit is een slimme headset, die Sony liever ‘smart ear’ noemt. Deze is bedoeld om de hele dag in te houden. De headset reageert op spraakcommando’s waardoor je kunt communiceren zonder iets aan te raken. Verder presenteerde Sony ook de Xperia Eye, een visie voor een supercompacte groothoeklenscamera, die je makkelijk op je kleding moet kunnen dragen. Verder vertelde de Japanse fabrikant ook wat over de Xperia Projector, Xperia Agent en RMX7BT, wat een Bluetooht-commander is voor in de auto.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters