Dit zijn de vier verschillen tussen de OnePlus 5 en OnePlus 5T

De OnePlus 5T is eindelijk gelanceerd en hoewel er al unboxing foto’s gelekt waren, weet de wereld nu met zekerheid wat het toestel te bieden heeft. De 5T heeft verschillende features overgenomen van de OnePlus 5, waaronder de Snapdragon 835 chipset, toestel-varianten en aluminium behuizing. Uiteraard zijn er echter ook verschillen. Dit zijn de vier dingen, die bij de OnePlus 5T anders zijn.

Groter display met andere beeldverhouding

Het eerste verschil tussen de twee toestellen heeft betrekking tot het display. De OnePlus 5 komt met een 5.5 inch display, terwijl dit bij de OnePlus 5T iets groter geworden is en je nu mag spelen met een 6 inch display. Ook de beeldverhouding heeft OnePlus aangepast. Waar de OnePlus 5 komt met de klassieke 16:9 verhouding, is dit bij de OnePlus 5T de 18:9 verhouding die steeds vaker wordt toegepast. Behalve het uiterlijk van het display, heeft het OnePlus 5T scherm ook een nieuwe feature gekregen. Met Sunlight Display zorgt het toestel ervoor dat je zelfs in de zon nog kunt zien wat er op het display gebeurt.

OnePlus 5T pers

 

 

OnePlus 5T met vernieuwde dubbele camera

Net zoals de Oneplus 5 komt ook de OnePlus 5T met een dubbele camera aan de achterkant. Deze dual camera setup is echter wel net iets anders. De hoofdcamera is hetzelfde gebleven, maar de secundaire telefotolens van de 5 is bij de 5T een lens met dezelfde brandpuntsafstand geworden. Deze komt met een f/1.7 diafragma, welke zich focust op beelden schieten onder minder verlichte omstandigheden. Ook is de tweede camera uitgerust met Intelligent Pixel Technology, wat ervoor zorgt dat je foto’s in het donker zo min mogelijk ruis krijgen en helderder worden. Ook de verbeterde Portrait Mode feature verbetert ruizige fotos’.

OnePlus 5T

 

Nieuwe OxygenOS met Face Unlock

De Oneplus 5T volgt zijn voorganger ook met betrekking tot het besturingssysteem. Android Nougat wordt gebruikt met daar bovenop het OxygenOS interface van OnePlus. OxygenOS komt nu echter met een nieuwe feature: Face Unlock. Dit is een soort Face ID, waarbij je alleen maar naar je telefoon hoeft te kijken om hem te ontgrendelen. Het systeem gebruikt meer dan 100 identificators om dit te bewerkstelligen.

OnePlus 5T pers

 

Vingerafdrukscanner naar achteren

Het display van de OnePlus 5 is wat kleiner, waardoor er aan de voorkant nog ruimte overblijft voor een fysieke vingerafdrukscanner. Zoals we weten is het scherm van de 5T wat meer uitgerekt, wat als gevolg heeft dat de vingerafdrukscanner geen plekje meer vindt aan de voorkant. Zoals we bij verschillende andere smartphonemakers zagen, heeft OnePlus er vervolgens ook voor gekozen om de vingerafdrukscanner aan de achterkant te plaatsen. Daar zou hij binnen 0,2 seconden het toestel ontgrendelen.

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite nu officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters