Verschillende Android-tablets krijgen Honeycomb 3.1 update

Verschillende Android Honeycomb-tablets blijken een update te krijgen naar versie 3.1 van de tabletversie van het mobiele besturingssysteem van Google. Blogsite Ubergizmo meldt dat hun Motorola Xoom de update al heeft ontvangen.

Motorola Xoom

Inmiddels heeft de site zijn licht eens opgestoken op andere sites, waar wordt gemeld dat de Asus Eee Transformer Pad begin juni een update krijgt. Die wijsheid heeft Ubergizmo van een Italiaanse site, en het is daar ook officieel bevestigd door Asus.

This is my Next meldt voorts dat de Acer Iconia tab A500 dezelfde update zal ontvangen. En andere tablets zullen volgen, maar in welk tempo, blijft altijd even afwachten hoe snel de fabrikant hiermee is. De meeste fabrikanten wijzigen de firmware met hun eigen schil en die moet eerst ook nog veranderd worden.

Dat gezegd hebbende, valt het wel op dat deze update veel sneller uitrolt over de verschillende tablets van diverse fabrikanten dan de Android-updates voor smartphones, waar sommige telefooneigenaren maanden, en soms meer dan een jaar op moesten wachten. Google heeft in de afgelopen I/O conferentie – waar op 10 mei deze 3.1 versie werd aangekondigd – snellere updates beloofd, en wellicht is de gang van zaken bij de tablets de manier zoals het straks ook bij de smartphone-updates moet gaan.

De update biedt verbeteringen voor de hele performance van de tablets. Voorts kunnen tableteigenaren straks het formaat van de widgets zelf instellen en is een usb-verbinding met apparaten als toetsenborden, muizen en andere usb-apparaten ingebakken. Motorola krijgt als speciale partner van Google de update het eerst.

Bron: Ubergizmo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. gwystyl2 -

    Hebben jullie nog Android tablets liggen die al geupdate kunnen worden naar 3.1? Ik ben wel benieuwd of de glitches die in de laatste review besproken werden er nu uit zijn (af en toe vastlopen, brakke browser?)

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Android O naadloze updates

Nooit meer opslagproblemen door Android O naadloze updates lees verder

Android O Developer Preview 2

Wordt Android O al volgende week uitgerold naar deze smartphones? lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Android O Android Octopus

Heeft Google onthuld waar Android O voor staat met nieuwe easter egg? lees verder

Android Oreo Google I/O

Android O: acht onmisbare features om naar uit te kijken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters