Verschillende Android-tablets krijgen Honeycomb 3.1 update

Verschillende Android Honeycomb-tablets blijken een update te krijgen naar versie 3.1 van de tabletversie van het mobiele besturingssysteem van Google. Blogsite Ubergizmo meldt dat hun Motorola Xoom de update al heeft ontvangen.

Motorola Xoom

Inmiddels heeft de site zijn licht eens opgestoken op andere sites, waar wordt gemeld dat de Asus Eee Transformer Pad begin juni een update krijgt. Die wijsheid heeft Ubergizmo van een Italiaanse site, en het is daar ook officieel bevestigd door Asus.

This is my Next meldt voorts dat de Acer Iconia tab A500 dezelfde update zal ontvangen. En andere tablets zullen volgen, maar in welk tempo, blijft altijd even afwachten hoe snel de fabrikant hiermee is. De meeste fabrikanten wijzigen de firmware met hun eigen schil en die moet eerst ook nog veranderd worden.

Dat gezegd hebbende, valt het wel op dat deze update veel sneller uitrolt over de verschillende tablets van diverse fabrikanten dan de Android-updates voor smartphones, waar sommige telefooneigenaren maanden, en soms meer dan een jaar op moesten wachten. Google heeft in de afgelopen I/O conferentie – waar op 10 mei deze 3.1 versie werd aangekondigd – snellere updates beloofd, en wellicht is de gang van zaken bij de tablets de manier zoals het straks ook bij de smartphone-updates moet gaan.

De update biedt verbeteringen voor de hele performance van de tablets. Voorts kunnen tableteigenaren straks het formaat van de widgets zelf instellen en is een usb-verbinding met apparaten als toetsenborden, muizen en andere usb-apparaten ingebakken. Motorola krijgt als speciale partner van Google de update het eerst.

Bron: Ubergizmo

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters