Bug vertraagt de uitrol van Android Wear 2.0

Android Wear 2.0 rolt over een paar dagen uit naar een aantal smartwatches. De update wordt alleen nog niet op alle smartwatches beschikbaar. Google laat bijvoorbeeld weten dat de update vanwege een bug is vertraagd.

Uitrol van de update

LG Android Wear 2.0 smartwatchesHet besturingssysteem werd vorige maand door Google bekendgemaakt. Op 4 april rolt de update uit naar drie smartwatches. Dit zijn de Fossil Q Founder, Casio Smart Outdoor Watch en Tag Heuer Connected. De update zit op dit moment alleen op de de LG Watch Style en LG Watch Sport geïnstalleerd. Dit zijn de smartwatches die samen met de Android Wear 2.0 zijn gepresenteerd.

Google laat weten dat de bug tijdens de laatste testfase van de Android Wear 2.0 werd ontdekt. De update rolt uit wanneer het probleem opgelost is.

Android Wear 2.0

De update heeft veel nieuwe functies met zich meegebracht. Zo heeft de Android Wear 2.0 een eigen Play Store. Hierin zitten apps die speciaal voor de smartwatches zijn ontwikkeld.

Er zijn nu ook meerdere mogelijkheden om op berichten te reageren. Je kan een spraakbericht sturen, emoji tekenen of van het toetsenbord gebruik maken. Smart Reply kan ook op berichten reageren. Deze functie geeft op basis van het ontvangen bericht een antwoord.

Ook de Google Assistent zit op Android Wear 2.0. De assistent beantwoordt vragen van de gebruiker en communiceert in het Engels en Duits. In de komende maanden wordt de assistent ook in andere talen beschikbaar.

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters