'Vertraging HTC One door productieproblemen met de camera'

HTC heeft volgens bronnen in de Aziatische telecomindustrie enorme problemen met de productie van de camera van de HTC One, het vlaggenschip dat de fabrikant uit het slop moet trekken. De problemen zijn zo groot dat er wereldwijd forse vertraging dreigt bij de levering van het toestel.

HTC One review on black

Die vertraging kan HTC op dit moment totaal niet niet gebruiken, want het is cruciaal om zoveel mogelijk toestellen te verschepen nu het nog ‘hot’ is. Als de HTC One pas over maanden op de markt komt, moet het opboksen tegen nieuwere superphones van andere fabrikanten, zoals de Samsung Galaxy S IV.

Hoewel de HTC One al ruim voor het Mobile World Congress tegelijkertijd in New York en Londen aan de internationale pers is gepresenteerd, en het toestel in grote aantallen te bewonderen was tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, lijkt de Taiwanese Androidpionier niet in staat om de problemen met de productie van de tamelijk bijzondere Ultrapixelcamera in het toestel snel op te lossen.

Er zit geen 13-megapixelcamera in zoals in de meeste andere superphones van 2013, maar een 4-megapixelcamera die meer licht binnenlaat en daardoor betere foto’s zou moeten produceren. Deze gedurfde stap lijkt nu een enorm probleem voor HTC op te leveren.

Een Taiwanees bedrijf dat goed is ingevoerd in de materie, schat dat HTC tachtig procent van de geplande toestellen niet de fabriek uit krijgt in de eerste helft van dit jaar. Hooguit komen er 800.000 tot 1,2 miljoen HTC Ones in omloop. HTC schijnt de kleinere landen voorlopig links te laten liggen, om de grote, belangrijke markten als de Verenigde Staten eerst te kunnen bedienen met de beperkte aantallen telefoons die er beschikbaar zijn.

Het is absoluut zaak voor HTC om dit probleem snel op te lossen, anders vist de fabrikant achter het net op de bijzonder fel concurrerende smartphonemarkt. Maar de vooruitzichten zijn erg negatief.

Bron: Android Authority

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Samsung

Onthulling Samsung Galaxy Note 9 en S10 eerder dan verwacht lees verder

Huawei P20 Lite review design

Vijf redenen om (niet) voor de Huawei P20 Lite te gaan lees verder

Xiaomi Mi 8 lek

In-display vingerafdrukscanner voor Xiaomi Mi 8 en niet Mi 7 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters