'Vertraging HTC One door productieproblemen met de camera'

HTC heeft volgens bronnen in de Aziatische telecomindustrie enorme problemen met de productie van de camera van de HTC One, het vlaggenschip dat de fabrikant uit het slop moet trekken. De problemen zijn zo groot dat er wereldwijd forse vertraging dreigt bij de levering van het toestel.

HTC One review on black

Die vertraging kan HTC op dit moment totaal niet niet gebruiken, want het is cruciaal om zoveel mogelijk toestellen te verschepen nu het nog ‘hot’ is. Als de HTC One pas over maanden op de markt komt, moet het opboksen tegen nieuwere superphones van andere fabrikanten, zoals de Samsung Galaxy S IV.

Hoewel de HTC One al ruim voor het Mobile World Congress tegelijkertijd in New York en Londen aan de internationale pers is gepresenteerd, en het toestel in grote aantallen te bewonderen was tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, lijkt de Taiwanese Androidpionier niet in staat om de problemen met de productie van de tamelijk bijzondere Ultrapixelcamera in het toestel snel op te lossen.

Er zit geen 13-megapixelcamera in zoals in de meeste andere superphones van 2013, maar een 4-megapixelcamera die meer licht binnenlaat en daardoor betere foto’s zou moeten produceren. Deze gedurfde stap lijkt nu een enorm probleem voor HTC op te leveren.

Een Taiwanees bedrijf dat goed is ingevoerd in de materie, schat dat HTC tachtig procent van de geplande toestellen niet de fabriek uit krijgt in de eerste helft van dit jaar. Hooguit komen er 800.000 tot 1,2 miljoen HTC Ones in omloop. HTC schijnt de kleinere landen voorlopig links te laten liggen, om de grote, belangrijke markten als de Verenigde Staten eerst te kunnen bedienen met de beperkte aantallen telefoons die er beschikbaar zijn.

Het is absoluut zaak voor HTC om dit probleem snel op te lossen, anders vist de fabrikant achter het net op de bijzonder fel concurrerende smartphonemarkt. Maar de vooruitzichten zijn erg negatief.

Bron: Android Authority

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Hyunato -

  We zullen het zien… ik hoop met heel mijn hart dat het niet waar is, en als het wel zo moet zijn dat wij toch kunnen beschikken over dit toestel door onderdeel te zijn van die 20%. De HTC one is namelijk de mooiste telefoon die ik ooit heb gezien. Ondanks dat zou ik niet 2 maanden wachten.

  1. bartvuijk -

   Ik hoop hetzelfde, want a) HTC heeft zoveel ongeluk niet verdiend en b) het is een wonderschoon en indrukwekkend toestel, in beide varianten die ik in mijn handen heb gehad.

 2. Albert -

  Kijk belofte 1 gaat (waarschijnlijk) al niet door… of juist wel, Nederland was een van de eerste die dit toestel zou ontvangen toch? ben benieuwd of Nederland dan ook bij die 20 % zit!

Huawei Mate 10 Lite review uitgelicht

Waarom elk smartphonescherm er anders uit ziet lees verder

Android

Vier redenen waarom Android gebruikers nu overstappen naar de iPhone lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

Deze vijf boosdoeners slurpen jouw smartphone batterij snel leeg lees verder

Sony toestel 2028 smartphone design

Foto’s van Sony’s full-screen smartphone gelekt: iPhone X-killer? lees verder

Xiaomi Redmi 5 Plus

Huawei P11 kopieert meest controversiële feature iPhone X lees verder

iPhone X krijgt goedkopere iPhone 9 versie

iPhone 9 komt met Face ID, maar is steviger en goedkoper dan iPhone X lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters