'Vertraging HTC One door productieproblemen met de camera'

HTC heeft volgens bronnen in de Aziatische telecomindustrie enorme problemen met de productie van de camera van de HTC One, het vlaggenschip dat de fabrikant uit het slop moet trekken. De problemen zijn zo groot dat er wereldwijd forse vertraging dreigt bij de levering van het toestel.

HTC One review on black

Die vertraging kan HTC op dit moment totaal niet niet gebruiken, want het is cruciaal om zoveel mogelijk toestellen te verschepen nu het nog ‘hot’ is. Als de HTC One pas over maanden op de markt komt, moet het opboksen tegen nieuwere superphones van andere fabrikanten, zoals de Samsung Galaxy S IV.

Hoewel de HTC One al ruim voor het Mobile World Congress tegelijkertijd in New York en Londen aan de internationale pers is gepresenteerd, en het toestel in grote aantallen te bewonderen was tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, lijkt de Taiwanese Androidpionier niet in staat om de problemen met de productie van de tamelijk bijzondere Ultrapixelcamera in het toestel snel op te lossen.

Er zit geen 13-megapixelcamera in zoals in de meeste andere superphones van 2013, maar een 4-megapixelcamera die meer licht binnenlaat en daardoor betere foto’s zou moeten produceren. Deze gedurfde stap lijkt nu een enorm probleem voor HTC op te leveren.

Een Taiwanees bedrijf dat goed is ingevoerd in de materie, schat dat HTC tachtig procent van de geplande toestellen niet de fabriek uit krijgt in de eerste helft van dit jaar. Hooguit komen er 800.000 tot 1,2 miljoen HTC Ones in omloop. HTC schijnt de kleinere landen voorlopig links te laten liggen, om de grote, belangrijke markten als de Verenigde Staten eerst te kunnen bedienen met de beperkte aantallen telefoons die er beschikbaar zijn.

Het is absoluut zaak voor HTC om dit probleem snel op te lossen, anders vist de fabrikant achter het net op de bijzonder fel concurrerende smartphonemarkt. Maar de vooruitzichten zijn erg negatief.

Bron: Android Authority

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters