'Vertraging HTC One door productieproblemen met de camera'

HTC heeft volgens bronnen in de Aziatische telecomindustrie enorme problemen met de productie van de camera van de HTC One, het vlaggenschip dat de fabrikant uit het slop moet trekken. De problemen zijn zo groot dat er wereldwijd forse vertraging dreigt bij de levering van het toestel.

HTC One review on black

Die vertraging kan HTC op dit moment totaal niet niet gebruiken, want het is cruciaal om zoveel mogelijk toestellen te verschepen nu het nog ‘hot’ is. Als de HTC One pas over maanden op de markt komt, moet het opboksen tegen nieuwere superphones van andere fabrikanten, zoals de Samsung Galaxy S IV.

Hoewel de HTC One al ruim voor het Mobile World Congress tegelijkertijd in New York en Londen aan de internationale pers is gepresenteerd, en het toestel in grote aantallen te bewonderen was tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, lijkt de Taiwanese Androidpionier niet in staat om de problemen met de productie van de tamelijk bijzondere Ultrapixelcamera in het toestel snel op te lossen.

Er zit geen 13-megapixelcamera in zoals in de meeste andere superphones van 2013, maar een 4-megapixelcamera die meer licht binnenlaat en daardoor betere foto’s zou moeten produceren. Deze gedurfde stap lijkt nu een enorm probleem voor HTC op te leveren.

Een Taiwanees bedrijf dat goed is ingevoerd in de materie, schat dat HTC tachtig procent van de geplande toestellen niet de fabriek uit krijgt in de eerste helft van dit jaar. Hooguit komen er 800.000 tot 1,2 miljoen HTC Ones in omloop. HTC schijnt de kleinere landen voorlopig links te laten liggen, om de grote, belangrijke markten als de Verenigde Staten eerst te kunnen bedienen met de beperkte aantallen telefoons die er beschikbaar zijn.

Het is absoluut zaak voor HTC om dit probleem snel op te lossen, anders vist de fabrikant achter het net op de bijzonder fel concurrerende smartphonemarkt. Maar de vooruitzichten zijn erg negatief.

Bron: Android Authority

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters