‘Vervangende Note 7 had ander probleem dan origineel’

Samsung haalde dinsdag de Samsung Galaxy Note 7 definitief uit de productie. Zowel de originele toestellen als de vervangers bleken brandgevaarlijk te zijn. De brandgevaarlijkheid heeft bij beide ‘versies’ echter niet dezelfde oorzaak.

Nederland Samsung Galaxy Note 7 ontploftDat zeggen onderzoekers, zo meldt een anonieme bron aan het Amerikaanse persbureau Bloomberg. Het probleem met de eerste lichting Note 7-toestellen zat hem waarschijnlijk in het formaat van de door Samsung SDI ontwikkelde batterijen. Die zouden net iets te groot zijn geweest voor de smartphone van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Daardoor werd hij waarschijnlijk licht samengeknepen, wat uiteindelijk zou hebben geleid tot ontvlamming.

Samsung wisselt van batterijfabrikant

Om de problemen op te lossen, wisselde Samsung van batterijfabrikant. De nieuwe accu’s zouden gemaakt worden door het Chinese ATL. Ook met die batterijen bleken echter al gauw problemen te zijn. In Zuid-Korea kwamen al een week nadat de vervangende toestellen werden uitgegeven meldingen binnen. De batterijen zouden volgens de bezitters erg heet worden.

Fouten in productielijn Samsung Galaxy Note 7

Nu blijkt dat er waarschijnlijk fouten in de productielijn zijn geslopen toen Samsung de batterij van ATL gebruikte. Daardoor zouden ook de vervangende telefoons brandgevaarlijk zijn geworden. Welke fouten de onderzoekers precies bedoelen, is nog niet duidelijk.

Zowel Samsung als de Amerikaanse overheid hebben nog geen definitief uitsluitsel over de oorzaak van de Note 7-problemen gegeven. De Amerikaanse waakhond van de Verenigde Staten heeft al een nieuw onderzoek aangekondigd. Dit naar aanleiding van een Samsung Galaxy Note 7 die in een vliegtuig ontvlamde.

Fors minder winst voor Samsung

Door de productiestop heeft Samsung zijn verwachte winst fors naar beneden bijgesteld. Het bedrijf verwacht nu nog een winst van 4,2 miljard euro over het derde kwartaal van 2016. Dat is 33 procent minder dan wat de smartphonefabrikant eerder verwachtte.

Bron: Bloomberg via NU.nl

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters