‘Vervangende Note 7 had ander probleem dan origineel’

Samsung haalde dinsdag de Samsung Galaxy Note 7 definitief uit de productie. Zowel de originele toestellen als de vervangers bleken brandgevaarlijk te zijn. De brandgevaarlijkheid heeft bij beide ‘versies’ echter niet dezelfde oorzaak.

Nederland Samsung Galaxy Note 7 ontploftDat zeggen onderzoekers, zo meldt een anonieme bron aan het Amerikaanse persbureau Bloomberg. Het probleem met de eerste lichting Note 7-toestellen zat hem waarschijnlijk in het formaat van de door Samsung SDI ontwikkelde batterijen. Die zouden net iets te groot zijn geweest voor de smartphone van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Daardoor werd hij waarschijnlijk licht samengeknepen, wat uiteindelijk zou hebben geleid tot ontvlamming.

Samsung wisselt van batterijfabrikant

Om de problemen op te lossen, wisselde Samsung van batterijfabrikant. De nieuwe accu’s zouden gemaakt worden door het Chinese ATL. Ook met die batterijen bleken echter al gauw problemen te zijn. In Zuid-Korea kwamen al een week nadat de vervangende toestellen werden uitgegeven meldingen binnen. De batterijen zouden volgens de bezitters erg heet worden.

Fouten in productielijn Samsung Galaxy Note 7

Nu blijkt dat er waarschijnlijk fouten in de productielijn zijn geslopen toen Samsung de batterij van ATL gebruikte. Daardoor zouden ook de vervangende telefoons brandgevaarlijk zijn geworden. Welke fouten de onderzoekers precies bedoelen, is nog niet duidelijk.

Zowel Samsung als de Amerikaanse overheid hebben nog geen definitief uitsluitsel over de oorzaak van de Note 7-problemen gegeven. De Amerikaanse waakhond van de Verenigde Staten heeft al een nieuw onderzoek aangekondigd. Dit naar aanleiding van een Samsung Galaxy Note 7 die in een vliegtuig ontvlamde.

Fors minder winst voor Samsung

Door de productiestop heeft Samsung zijn verwachte winst fors naar beneden bijgesteld. Het bedrijf verwacht nu nog een winst van 4,2 miljard euro over het derde kwartaal van 2016. Dat is 33 procent minder dan wat de smartphonefabrikant eerder verwachtte.

Bron: Bloomberg via NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iphone se 2

Een nieuw concept van de iPhone SE 2 biedt overeenkomsten met de iPhone X lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

De Samsung Galaxy S9 kopieert toch niet beste feature iPhone X lees verder

Samsung Galaxy X

Samsung Galaxy X: meer details over de komst ‘opvouwbare’ smartphone lees verder

iPhones van 2018 komen met geheim wapen tegen Android lees verder

Samsung Galaxy A5 2017 hands-on

Vijf redenen om (niet) voor de Samsung Galaxy A5 (2017) te kiezen lees verder

Samsung Galaxy S9

Meer details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opgedoken! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters