‘Vervangende Note 7 had ander probleem dan origineel’

Samsung haalde dinsdag de Samsung Galaxy Note 7 definitief uit de productie. Zowel de originele toestellen als de vervangers bleken brandgevaarlijk te zijn. De brandgevaarlijkheid heeft bij beide ‘versies’ echter niet dezelfde oorzaak.

Nederland Samsung Galaxy Note 7 ontploftDat zeggen onderzoekers, zo meldt een anonieme bron aan het Amerikaanse persbureau Bloomberg. Het probleem met de eerste lichting Note 7-toestellen zat hem waarschijnlijk in het formaat van de door Samsung SDI ontwikkelde batterijen. Die zouden net iets te groot zijn geweest voor de smartphone van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Daardoor werd hij waarschijnlijk licht samengeknepen, wat uiteindelijk zou hebben geleid tot ontvlamming.

Samsung wisselt van batterijfabrikant

Om de problemen op te lossen, wisselde Samsung van batterijfabrikant. De nieuwe accu’s zouden gemaakt worden door het Chinese ATL. Ook met die batterijen bleken echter al gauw problemen te zijn. In Zuid-Korea kwamen al een week nadat de vervangende toestellen werden uitgegeven meldingen binnen. De batterijen zouden volgens de bezitters erg heet worden.

Fouten in productielijn Samsung Galaxy Note 7

Nu blijkt dat er waarschijnlijk fouten in de productielijn zijn geslopen toen Samsung de batterij van ATL gebruikte. Daardoor zouden ook de vervangende telefoons brandgevaarlijk zijn geworden. Welke fouten de onderzoekers precies bedoelen, is nog niet duidelijk.

Zowel Samsung als de Amerikaanse overheid hebben nog geen definitief uitsluitsel over de oorzaak van de Note 7-problemen gegeven. De Amerikaanse waakhond van de Verenigde Staten heeft al een nieuw onderzoek aangekondigd. Dit naar aanleiding van een Samsung Galaxy Note 7 die in een vliegtuig ontvlamde.

Fors minder winst voor Samsung

Door de productiestop heeft Samsung zijn verwachte winst fors naar beneden bijgesteld. Het bedrijf verwacht nu nog een winst van 4,2 miljard euro over het derde kwartaal van 2016. Dat is 33 procent minder dan wat de smartphonefabrikant eerder verwachtte.

Bron: Bloomberg via NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters