Vervangende Note 7 vat vlam in vliegtuig

Nederland Samsung Galaxy Note 7 ontploftEen passagiersvliegtuig in het Amerikaanse Louisville is geëvacueerd nadat een Samsung Galaxy Note 7 vlamgevat had. De eigenaar van de Note 7 bevestigt tegenover The Verge dat het gaat om een vervangend toestel.

Draadloos opgeladen

De eigenaar van de Note 7 vertelt dat zijn telefoon nog ongeveer 80 procent aan batterij overhad toen het toestel in brand vloog. Hij had zijn Note 7 alleen maar draadloos opgeladen. Hij deed zijn telefoon op verzoek van het vliegtuigpersoneel uit. Vervolgens begon de Note 7 te roken toen hij deze in zijn zak had gestopt. Na de evacuatie zou de smartphone door het tapijt van het vliegtuig zijn gebrand.

De lokale brandweer is momenteel bezig met een onderzoek naar de ontbrande smartphone. Ook een Amerikaanse waakhond die zich bezighoudt met de veiligheid van consumentenproducten onderzoekt het incident. Samsung heeft nog niet gereageerd.

Ook problemen in Zuid-Korea

Dit incident is niet de eerste melding van moeilijkheden bij de vervangende Samsung Galaxy Note 7-toestellen. Ook in thuisland Zuid-Korea kampen de vervangers van de exploderende telefoons met problemen. Daar komen namelijk verschillend meldingen binnen van batterijen die erg heet worden.

Maatregelen Samsung

Samsung heeft alles op alles gezet om zijn fouten omtrent de Note 7 te herstellen. Zo maakte het een database, waarmee je kon opzoeken of je telefoon veilig was. Ook riep het Koreaanse bedrijf een wereldwijde terugroepactie in het leven. Die kost Samsung ongeveer 1 miljard dollar.

Nederlandse release Samsung Galaxy Note 7

De Samsung Galaxy Note 7 moet in Nederland op 10 oktober geleverd worden aan klanten die de telefoon voorbesteld hadden. Wanneer het vlaggenschip van Samsung in winkels terechtkomt, is nog niet bekend.

Bron: The Verge via NU.nl

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters