Vervangende Note 7 vat vlam in vliegtuig

Nederland Samsung Galaxy Note 7 ontploftEen passagiersvliegtuig in het Amerikaanse Louisville is geëvacueerd nadat een Samsung Galaxy Note 7 vlamgevat had. De eigenaar van de Note 7 bevestigt tegenover The Verge dat het gaat om een vervangend toestel.

Draadloos opgeladen

De eigenaar van de Note 7 vertelt dat zijn telefoon nog ongeveer 80 procent aan batterij overhad toen het toestel in brand vloog. Hij had zijn Note 7 alleen maar draadloos opgeladen. Hij deed zijn telefoon op verzoek van het vliegtuigpersoneel uit. Vervolgens begon de Note 7 te roken toen hij deze in zijn zak had gestopt. Na de evacuatie zou de smartphone door het tapijt van het vliegtuig zijn gebrand.

De lokale brandweer is momenteel bezig met een onderzoek naar de ontbrande smartphone. Ook een Amerikaanse waakhond die zich bezighoudt met de veiligheid van consumentenproducten onderzoekt het incident. Samsung heeft nog niet gereageerd.

Ook problemen in Zuid-Korea

Dit incident is niet de eerste melding van moeilijkheden bij de vervangende Samsung Galaxy Note 7-toestellen. Ook in thuisland Zuid-Korea kampen de vervangers van de exploderende telefoons met problemen. Daar komen namelijk verschillend meldingen binnen van batterijen die erg heet worden.

Maatregelen Samsung

Samsung heeft alles op alles gezet om zijn fouten omtrent de Note 7 te herstellen. Zo maakte het een database, waarmee je kon opzoeken of je telefoon veilig was. Ook riep het Koreaanse bedrijf een wereldwijde terugroepactie in het leven. Die kost Samsung ongeveer 1 miljard dollar.

Nederlandse release Samsung Galaxy Note 7

De Samsung Galaxy Note 7 moet in Nederland op 10 oktober geleverd worden aan klanten die de telefoon voorbesteld hadden. Wanneer het vlaggenschip van Samsung in winkels terechtkomt, is nog niet bekend.

Bron: The Verge via NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Hansz -

    Persoonlijk zou ik dit toestel overslaan als ik hem had willen hebben want er lijkt toch wel wat meer aan de hand te zijn dan alleen maar een batterij-foutje. Zoals Bas ook al aangeeft zou het wellicht beter zijn om die Note 7 helemaal niet meer uit te brengen want het geeft ze alleen maar slechte publiciteit. Zelf vind ik overgens niet dat Samsung nu opeens onbetrouwbaar zou zijn in de kwaliteit van zijn producten want per slot komt dit overal weleens voor, een z.g. maandagmorgenproduct. Als gebruiker van de S7 Edge en daarvoor S7 kan ik zeggen dat over deze toestellen absoluut niks negatiefs over de kwaliteit valt te melden.

OnePlus 5

Gelekte mail onthult lanceerdatum OnePlus 5 lees verder

LG G6 LG G7

Geen compromis: eerste details LG G7 duiken op lees verder

Samsung Galaxy C10

Renders tonen Samsung’s eerste smartphone met dubbele camera lees verder

OnePlus 5

Korting op de OnePlus 5: OnePlus start referral systeem lees verder

LG V30

Dit is de LG V30: de terugkeer van de uitschuifbare smartphone lees verder

iPhone vergrendelscherm

Vijf iPhone trucs die je niet allemaal kent lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters