Vervanger Steve Jobs krijgt 22 miljoen dollar vergoeding

Voor het vervangen van Steve Jobs tijdens zijn ziekteverlof van 6 maanden krijgt de coo Tim Cook van Apple een beloning van 22 miljoen dollar. 5 miljoen zal hij krijgen uitbetaald in contanten en 17 miljoen in de vorm van aandelen.

Steve Jobs

Tim Cook, operationeel directeur (coo) van Apple, heeft de zaken voor CEO Steve Jobs waargenomen toen deze 6 maanden met ziekteverlof ging. De coo heeft het aandeel van Apple in deze korte tijdsperiode doen stijgen met ongeveer 70%. Deze stijging is het gevolg van een aantal ontwikkelingen die al door Steve Jobs in gang waren gezet, maar ook door de begeleiding door Cook bij het uitrollen van de iPhone en de iTunes App Store. Toch heeft Steve Jobs zich vanuit zijn ziektebed nog steeds bezig bemoeit met grote beslissingen voor zijn bedrijf.

Voor het waarnemen van de zaken van Steve Jobs krijgt de coo een beloning van 5 miljoen Amerikaanse dollar in contanten uitgekeerd, maar hij krijgt ook 17 miljoen aan aandelen in het bedrijf. Het eerste deel van de aandelen krijgt hij in maart volgend jaar en het tweede deel het jaar daarop, voorwaarde is dat hij dan nog wel in dienst is bij Apple.

De beloning kwam aan het licht toen Apple papieren indiende voor de beloning voor Tim Cook bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. In deze documenten staat dat Cook “een uitstekende prestatie heeft neergezet in het overnemen van de dagelijkse leiding”. In 2009 kreeg de in 2005 aangestelde coo ook al een hoge bonus van 14 miljoen dollar.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters