Vervanger Steve Jobs krijgt 22 miljoen dollar vergoeding

Voor het vervangen van Steve Jobs tijdens zijn ziekteverlof van 6 maanden krijgt de coo Tim Cook van Apple een beloning van 22 miljoen dollar. 5 miljoen zal hij krijgen uitbetaald in contanten en 17 miljoen in de vorm van aandelen.

Steve Jobs

Tim Cook, operationeel directeur (coo) van Apple, heeft de zaken voor CEO Steve Jobs waargenomen toen deze 6 maanden met ziekteverlof ging. De coo heeft het aandeel van Apple in deze korte tijdsperiode doen stijgen met ongeveer 70%. Deze stijging is het gevolg van een aantal ontwikkelingen die al door Steve Jobs in gang waren gezet, maar ook door de begeleiding door Cook bij het uitrollen van de iPhone en de iTunes App Store. Toch heeft Steve Jobs zich vanuit zijn ziektebed nog steeds bezig bemoeit met grote beslissingen voor zijn bedrijf.

Voor het waarnemen van de zaken van Steve Jobs krijgt de coo een beloning van 5 miljoen Amerikaanse dollar in contanten uitgekeerd, maar hij krijgt ook 17 miljoen aan aandelen in het bedrijf. Het eerste deel van de aandelen krijgt hij in maart volgend jaar en het tweede deel het jaar daarop, voorwaarde is dat hij dan nog wel in dienst is bij Apple.

De beloning kwam aan het licht toen Apple papieren indiende voor de beloning voor Tim Cook bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. In deze documenten staat dat Cook “een uitstekende prestatie heeft neergezet in het overnemen van de dagelijkse leiding”. In 2009 kreeg de in 2005 aangestelde coo ook al een hoge bonus van 14 miljoen dollar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters