'Vervroegd met pensioen door de BlackBerry Playbook'

Waarom zouden grote bedrijven een stapel Playbook-tablets van RIM moeten kopen? Om oudere werknemers het laatste zetje te geven om vervroegd met pensioen te gaan, antwoordt Sun Life Financial. Advies van deze financiƫle dienstverlener: inslaan die tablets, want ze gaan bedrijven een berg geld schelen.

sunlife

Het is zonder twijfel het vreemdste argument dat ooit naar voren is gebracht om de tabletcomputers van Research in Motion – beter bekend van de Blackberry – naar voren te schuiven als nuttige dingen. Maar de Canadese verzekeraar Sun Life Financial is er bloedserieus over. Het bedrijf gaat de Playbook daadwerkelijk inzetten om zijn oudere werknemers versneld de deur uit te krijgen.

Hoe werkt dat? Tamelijk simpel: Sun Life Financial organiseert regelmatig bijeenkomsten voor zijn oudere werknemers, waar zij informatie krijgen over de mogelijkheid van vervroegd met pensioen gaan. Dan krijgen ze minder geld mee, maar ze kunnen wel eerder stoppen met werken. Hoe meer mensen vroeger vertrekken, hoe meer geld dit Sun Life Financial scheelt.

Echter, die bijeenkomsten leveren te weinig mensen op die daadwerkelijk een handtekening zetten onder het contract waarmee ze voortijdig afscheid nemen van hun baan. Ze worden bedolven onder een stapel formulieren, nemen die mee naar huis, en vergeten die in veel gevallen. Er wordt niet genoeg getekend naar de zin van Sun Life Financial. De helft doet het niet.

Hier komt de Playbook om de hoek kijken. Met zo’n ding in de hand, kunnen de werknemers direct tekenen. De handtekening waar Sun Life op aast, komt draadloos binnen. Dit tekenen gebeurt dus ter plekke, op de Playbook. ,,We maken het intekenproces zo simpel en makkelijk mogelijk”, meldt senior vice president Tom Reid, die over de vervroegde pensioenen gaat, in een persbericht. Hij verwacht dat negentig procent tekent met behulp van de Playbook, die de formulierenbrij vervangt.

Vorig jaar gingen drieduizend werknemers van Sun Life Financial vroeger met pensioen. Dat kunnen er volgend jaar dus wel eens bijna tweemaal zoveel worden, als de Playbook de verwachtingen waarmaakt voor het bedrijf.

Bron: The Record

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters