Windows Phone: dit kun je in de toekomst van Microsoft verwachten

Een paar dagen geleden verscheen er een document waarin stond dat Microsoft stopt met de Windows Phone. In het document staat er niks meer over Windows Phone na het tiende kwartaal. In een interview verteld de CEO van Microsoft wat wij in de toekomst van het bedrijf kunnen verwachten.  

De toekomst van Microsoft

MarketPlace heeft een interview met CEO Satya Nadella gepubliceerd. Nadella zegt dat als het om smartphones gaat Microsoft terugkeert naar de hardwarebusiness. Hij voegt eraan toe dat het apparaten worden die de oude werkwijze doorbreken, zoals de Surface-serie deed. Er wordt ook verklaard dat het bedrijf nog steeds in de smartphonebusiness zit met iOS- en Android-apps.

Microsoft

Nadella maakt duidelijk dat als het om hardware gaat, Microsoft naar iets nieuws zoekt. “Ik weet zeker dat wij meer telefoons gaan maken. Ze zullen alleen niet op de telefoons die er nu zijn lijken,’’ aldus de CEO.

Het bedrijf in de afgelopen jaren

Microsoft heeft langer dan één jaar geen smartphone uitgebracht. Het marktaandeel van de Windows Phone ligt nu onder de één procent. Het bedrijf was namelijk druk bezig met zijn telefoonbedrijf en herstructurering. 7,6 miljar dollar werd er afgeschreven met de overname van Nokia-telefonie. Ook hebben duizenden mensen hun baan verloren. Microsoft laat weten dat de herstructurering eind juni voltooid wordt.

Nieuwe telefoon

Een tijdje terug verscheen er een patent voor een Surface Phone. Dit is een tablet die je tot een smartphone opvouwt. Microsoft zou al jaren aan toestel werken die steeds uitgesteld wordt. Lees in dit artikel meer over het patent dat is opgedoken.Microsoft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters