Vicepresident Bocking vertrekt bij BlackBerry

Uitvoerend vicepresident Andrew Bocking, van BlackBerry Messenger, gaat het bedrijf verlaten. Eerder was Bocking een van de drijvende krachten achter de komst van besturingssysteem BB10.

BBM Android

Volgens BGR.com is Bocking op eigen initiatief opgestapt, maar is het ook een teken dat er nog meer staat te veranderen bij BlackBerry. Eerder volgde John Chen Thorsten Heins al op als bestuursvoorzitter.

“We kunnen bevestigen dat Bocking heeft besloten om BleckBerry te verlaten en danken hem voor zijn leiderschap en bijdrage over de jaren heen”, aldus een woordvoerder tegenover de website.

Het is onduidelijk wat Bocking nu gaat doen. BleckBerry heeft tegenover TechCrunch.com bevestigd dat het bedrijf niet op zoek gaat naar een vervanger voor Bocking.

BlackBerry Messenger zal worden ondergebracht onder de afdeling Global Enterprise Solutions, dat onder leiding staat van John Sims. “BBM zal een afdeling binnen BlackBerry blijven en zich blijven richten op een goede berichtservice, maar zal zich ook toeleggen op mobile marketing, community-building en bedrijfsmatige berichtendiensten”, vertelt een woordvoerder in een tweede verklaring tegenover TechCrunch.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters