Video laat HTC Nexus Sailfish (Google Pixel) van alle kanten zien

Een nieuwe video toont een render van de Google Pixel (Nexus Sailfish) van alle kanten.

Vaarwel Nexus

Op 4 oktober zal Google naar verwachting twee nieuwe vlaggenschepen introduceren, maar dit keer niet onder de Nexus merknaam. Het gaat om de Google Pixel, voorheen bekend als de Nexus Sailfish, en de Google Pixel XL, voorheen bekend als de Nexus Marlin. De Android smartphones worden hoogstwaarschijnlijk geproduceerd door HTC, maar de naam van de Taiwanese fabrikant is nergens op de smartphone te vinden. Google neemt met zijn nieuwe hardware divisie namelijk geheel de controle over, onder de leiding van voormalig Motorola president Rick van Osterloh.

Video

Beide toestellen waren eerder al uitgebreid te bewonderen op gelekte foto’s en duidelijke renders. Ook de vermeende specificaties zijn allang geen geheim meer, maar over het ontwerp blijven de meningen verdeeld. Gaat het hier om een gerecyclede HTC One A9 behuizing, of introduceert Google echt een nieuw ontwerp? Op die vraag kunnen we nu al voorzichtig een antwoord geven dankzij een nieuwe video die een Google Pixel render van alle kanten laat zien.

Google Pixel en Google Pixel XL

De Google Pixel en de Google Pixel XL delen hetzelfde ontwerp, dus met deze video krijg je een voorproefje op hoe beide smartphones er waarschijnlijk uit gaan zien. De beelden bevestigen opnieuw dat de Pixel/Sailfish een USB Type-C port aan de onderkant heeft, omgeven door twee stereo speakers. In het eerste opzicht lijkt het er even op dat Google Apple en Motorola achterna gaat en de 3.5mm headphone jack achterwege heeft gelaten, maar dat is niet het geval. Volgens Android Authority zit de jack bovenaan het toestel, aan de linkerkant, maar is dat detail niet in de render verwerkt. Ook wordt het door de dimensies van de render (143.8 mm x 69.5 mm x 7.3 mm) duidelijk dat het niet om de behuizing van de HTC One A9 kan gaan, al thans, als deze render overeenkomt met de echte smartphones.

Google Pixel Google Pixel Google PixelGoogle Pixel

Verwachte specificaties

De Google Pixel heeft naar verwachting een 5.2-inch scherm met een resolutie van 1080 x 1920. Onder de motorkap vind je de Qualcomm Snapdragon 820 of 821 met een quad-core CPU en de Adreno 530 GPU, in combinatie met 4GB aan werkgeheugen. Aan de achterkant van het toestel zit een 12MP camera, terwijl selfies genomen kunnen worden met een 8MP camera. Het gaat naar verluidt om verbeterde versies van de geprezen Sony sensoren van de Nexus 5X en de Nexus 6P. Een 2770mAh batterij moet er voor gaan zorgen dat je de dag door komt en zowel de Google Pixel als de Pixel XL draaien natuurlijk op Android Nougat.

Bron: Android Authority

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters