Video Nokia Belle Feature Pack 2 met nieuwe opties gelekt

Hoewel Nokia zich niet meer volledig richt op de ontwikkeling is het platform nog niet volledig afgeschreven. Een gelekte video laat nieuwe functionaliteiten zien voor de volgende Nokia Symbian Belle update. Deze zijn onder andere voor de Nokia PureView 808 te verwachten.

Een video met beelden van een vroegtijdige versie van Feature Pack 2 voor Symbian Belle is uitgelekt. In de video is de nieuwste Symbian versie in een simulator werkend te zien waarbij ook enkele nieuwe functies voor het besturingssysteem naar voren komen.

Ondanks dat Nokia vooral haar aandacht vestigt op Windows Phone heeft de Finse telefoonmaker de ontwikkeling van Symbian nog niet volledig stil gelegd. Heel veel nieuwe Symbian toestellen zijn niet te verwachten al draait de Nokia PureView 808 wel op Symbian Belle. Dit toestel is dan ook een van de eerste toestellen die een update naar Feature Pack 2 kan verwachten aldus de bron.

In de uitgelekte video, die hieronder is toegevoegd, is te zien dat er aardig wat gebruikers interface veranderingen zijn doorgevoerd. Zo is er een nieuwe ‘swipe to unlock’, camera interface en navigatiebalk. Ook zijn er nieuwe widgets en zijn de overgangseffecten verbeterd.

Een andere verbetering die te zien is in de video is het voorspellen van woorden bij het toetsenbord. Daarnaast hebben de webbrowser, gallerij en afbeelding bewerker een update gekregen. Ook is de muziekspeler te beheren vanuit de notificatiebalk. De verwachting is dat de uiteindelijke Feature Pack 2 nog meer veranderingen zal krijgen.

Bron: GSMArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters