Video Nokia Belle Feature Pack 2 met nieuwe opties gelekt

Hoewel Nokia zich niet meer volledig richt op de ontwikkeling is het platform nog niet volledig afgeschreven. Een gelekte video laat nieuwe functionaliteiten zien voor de volgende Nokia Symbian Belle update. Deze zijn onder andere voor de Nokia PureView 808 te verwachten.

Een video met beelden van een vroegtijdige versie van Feature Pack 2 voor Symbian Belle is uitgelekt. In de video is de nieuwste Symbian versie in een simulator werkend te zien waarbij ook enkele nieuwe functies voor het besturingssysteem naar voren komen.

Ondanks dat Nokia vooral haar aandacht vestigt op Windows Phone heeft de Finse telefoonmaker de ontwikkeling van Symbian nog niet volledig stil gelegd. Heel veel nieuwe Symbian toestellen zijn niet te verwachten al draait de Nokia PureView 808 wel op Symbian Belle. Dit toestel is dan ook een van de eerste toestellen die een update naar Feature Pack 2 kan verwachten aldus de bron.

In de uitgelekte video, die hieronder is toegevoegd, is te zien dat er aardig wat gebruikers interface veranderingen zijn doorgevoerd. Zo is er een nieuwe ‘swipe to unlock’, camera interface en navigatiebalk. Ook zijn er nieuwe widgets en zijn de overgangseffecten verbeterd.

Een andere verbetering die te zien is in de video is het voorspellen van woorden bij het toetsenbord. Daarnaast hebben de webbrowser, gallerij en afbeelding bewerker een update gekregen. Ook is de muziekspeler te beheren vanuit de notificatiebalk. De verwachting is dat de uiteindelijke Feature Pack 2 nog meer veranderingen zal krijgen.

Bron: GSMArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters