OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo

OnePlus hoefde in het verleden vrijwel niet aan marketing te doen. Door de telefoon in beperkte oplage te maken en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding kreeg de telefoon zelf wel publiciteit. Bij de OnePlus 5 ligt dat klaarblijkelijk anders. OnePlus heeft ter promotie van zijn nieuwe vlaggenschip een op zijn minst interessante video uitgebracht.

Video OnePlus 5: kettingzaagmoordenaar en Samsung

In deze video, die de ontwikkelaar toepasselijk Lake Blood genoemd heeft, zien we een man die door een kettingzaagmoordenaar achterna gezeten wordt. Een meisje ziet het gebeuren en vindt het wel “cool”, dus ze besluit haar Samsung-smartphone erbij te pakken. Dat vindt het slachtoffer niet leuk.

En nee, hij wil niet dat ze gaat helpen. Hij ergert zich alleen verschrikkelijk aan het Samsung-logo dat op de telefoon van het meisje prijkt. Volgens de bebloede jongen is de camera van de OnePlus 5 veel beter en is het vlaggenschip van de Chinese fabrikant duidelijk “de slimme keuze.”

Video OnePlus 5 eindigt met foto’s

Uiteindelijk eindigt de video met een aantal foto’s. Eerst gaat het meisje met de kettingzaagmoordenaar op de foto en daarna zien we dat hij, compleet onder het bloed, nog een selfie neemt met de OnePlus 5.

Het duurt nog een maand of  drie voordat het Halloween is, dus deze commercial lijkt vooral wat misplaatst en te vroeg gepubliceerd. Je kunt hem overigens hieronder bekijken. We waarschuwen je wel: het bloed en geweld is nep, maar kan nog steeds schokkend zijn voor sommigen.

Wat vind jij? Moet dit kunnen of gaat OnePlus hier veel en veel te ver? Laat het in de comments weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. À. G. -

    Ben sedert de eerste one plus tot op heden met de drie niet ontevreden geweest, een dergelijke reklame vindt ik wel ongepast, in het verleden deden ze beter. Spijtig genoeg denk ik niet dat dit de verkoop zal stimuleren, ben nochtans altijd als de kippen er bij geweest om de eerste vernieuwing te hebben maar zelfs dit kan me niet overtuigen.

  2. hansz -

    Naar aanleiding van dit filmpje ga ik morgen meteen een OnePlus 5 aanschaffen, niet echt dus. Ze maken zich alleen maar nog meer onsympathiek en anderen afkraken om zelf beter over te komen is een slechte manier van reclame maken. Het gaat vast niet goed met de verkoop maar dan moet je vooral niet een merk als Samsung gaan afkraken, per slot hebben zij zich bewezen. (ben zelf niet echt een Samsung fan).
    Zielige vertoning!

ETQ Amsterdam

Bekijk de OnePlus 5T live in de speciale Amsterdamse pop-up store lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

iPhone X Face ID

Dit is hoe Face ID werkt en wat je er verder over moet weten lees verder

OnePlus 5T pers

Dit zijn de vier verschillen tussen de OnePlus 5 en OnePlus 5T lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters