Video Samsung Ativ S laat weinig vernieuwingen zien in Windows Phone 8

GSM Arena heeft een preview van de Ativ S gepubliceerd en laat daarmee ook zien wat er nieuw is in Windows Phone 8. Wat opvalt is dat er weinig nieuwe zaken in het OS te bespeuren zijn.

De onderstaande video is door de site gepubliceerd. Uit de video is goed te zien hoe de Ativ S eruit gaat zien en welke functionaliteit het toestel mee gaat krijgen. Wat opvalt is dat GSM Arena ook het aanstaande Windows Phone 8 OS laat zien in de video. Microsoft heeft dat tot nog toe verboden, maar de site lijkt hier maling aan te hebben.

De site laat zien wat er allemaal in het menu van Windows Phone 8 verscholen gaat en daarnaast benoemt het ook het nieuwe kidscorner. Hiermee kan het toestel ingesteld worden dat alleen bepaalde apps gedraaid mogen worden zodat kinderen het toestel kunnen hanteren. In het instellingenmenu kan daarnaast ook een ringtone ingesteld worden. Het toestel laat ook zijn NFC-mogelijkheden zien middels de Wallet-app.

Wat opvalt is dat er relatief weinig aan het oppervlakte van Windows Phone 8 toegevoegd lijkt te zijn. Het OS heeft dan wel een geheel nieuw framework mee gekregen, maar voor eindgebruikers lijkt er weinig veranderd te zijn. Het kan echter zo zijn dat dit toestel nog niet de laatste rom draait met alle nieuwe functionaliteit, iets dat Microsoft nog achter te hand wil houden, aldus sommige bronnen. All About Phones heeft eveneens met een Ativ S onlangs mogen spelen en ons viel toen ook op dat er weinig nieuwe functies bij gekomen zijn. We gaan er dan ook vanuit dat Microsoft eind deze maand nieuwe functionaliteit zal gaan bekend maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. ADHD1974 -

  Zit net zoveel vernieuwing in als in IOS, hoor ik ook geen enkele apple fan over janken. Dus waarom je het nu weer in dit stukje moet zetten terwijl het os nog geeneens uit is, is ij een raadsel. Breng gewoon het nieuws zoals het is.
  De site is briljant verder maar vind je rond WP* toch wat negatief, en te positief over IOS en dat is jammer.

  1. Danijel -

   Imho kan ik me daar niet in vinden. Ik vind Windows Phone 7.5 nog te beperkt, vooral voor intensieve gebruikers die snel willen switchen etc. Daarnaast groeien de functies op Android, en in mindere maten in iOS, met de dag. Daar waar het verschil tussen WP 7.5 en WP 8 qua functionaliteit minimaal is voor de eindgebruiker.

   Kidscorner, ik bedoel, wie zit daar überhaupt op te wachten?! Ik heb over zaken als tethering, OTA-updates, usb mass storage, apps op SD kaart installeren etc. etc. Het enige wat Microsoft tot nog toe voor elkaar heeft gekregen, althans daar lijkt het op, is de code helemaal herschrijven en de vraag is wat de eindgebruiker daar vandaag de dag (of tijdens de launch) aan zal hebben.

   De langetermijn vooruitzichten zijn wat rooskleurig ivm Windows 8, maar de vraag is of Windows Phone en Nokia nog wel zo lang heeft. Vergeet niet, ze zijn al drie jaar bezig en hebben nog geen 3% marktaandeel.

 2. Timboektoe -

  Het begint zolang zamerhand lachwekkend te worden hoe MS alles onder controle wilt houden. Hoe panischer hoe hoger je de verwachting opwekt wat achteraf alleen maar tegen zal vallen.

  1. Danijel -

   Omdat het een Lumia 820 is maar dan alleen bestemd voor de Amerikaanse markt. Oftewel, niets nieuws en al helemaal niet voor onze markt 🙂

   Heb de video ff gefixed btw.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters