Update: ‘Ook video opgedoken van ontplofte auto door Note 7-explosie’

Er is een video opgedoken van een Samsung smartphone die midden in een café ontploft. Dit keer gaat het echter niet om de Galaxy Note 7, maar om de Galaxy S7.

Update: ‘Ook auto ontploft door Note 7’

Slechts uren na het verhaal van Crockett is er opnieuw een incident met de Note 7 opgenomen. In Florida zou namelijk een Note 7 in een auto ontploft zijn, omdat de 55-jarige chauffeur Clifford Samuels zijn toestel aan het opladen was. De video, die hieronder te bekijken is, is gemaakt door ambulancezuster Sharon Cain. Zij stopte om te controleren of haar hulp nodig was. Samuels vertelde haar dat hij opeens een hard ‘plop’-geluidje hoorde en dat zijn smartphone toen vlam vatte. Daarna volgde zijn auto. Zowel Samsung als de plaatselijke autoriteiten hebben het verhaal nog niet bevestigd.

Samsung Galaxy Note 7 ontploft

Ontploft SamsungNu Samsung de Galaxy Note 7 terug heeft geroepen vanwege ontploffende batterijen duiken er links en rechts dramatische verhalen op van slachtoffers. Helaas wordt het daarmee ook moeilijker om te beoordelen welke verhalen echt zijn en welke ‘slachtoffers’ gewoon een graantje mee proberen te pikken. Zo leefde het internet de afgelopen dagen mee met een jongetje van zes jaar oud met brandwonden. Een Galaxy Note 7 zou in zijn handen ontploft zijn. Gisteren bleek het opeens om de Samsung Galaxy Core te gaan, en later werd zelfs het hele verhaal in twijfel getrokken. Samsung probeert de PR-schade zoveel mogelijk te beperken, maar de verhalen van vermeende slachtoffers blijven opduiken.

Ontploffing in café

Neem bijvoorbeeld het verhaal van de dertig jaar oude Sarah Crockett. Ze zat midden in een druk café toen haar relatief nieuwe Samsung vlaggenschip plotseling begon op te zwellen. Al snel kwam er rook naar buiten en begon het toestel te smelten. Het lijkt om het zoveelste slachtoffer van Samsung’s Note 7 defecte batterijen te gaan, maar Sarah gebruikte de Samsung Galaxy S7. Dit keer hoeven we echter niet de verhalen te geloven, want je kunt de smeltende Galaxy S7 met je eigen ogen bewonderen. Het incident werd gefilmd door een beveiligingscamera die het restaurant rijk was.

Sarah Crockett is niet gewond geraakt. Wel is ze al haar foto’s kwijtgeraakt, evenals alle andere media die op haar telefoon stond. Ze is vooral verontwaardigd over de schade die het ontploffende toestel had kunnen aanrichten: “Wat nou als mijn zoontje er een spelletje op aan het spelen was, of als ik aan het autorijden was?”.

Vreemd verhaal

Al met al blijft het incident van Sarah een vreemd verhaal. Ten eerste komt er opmerkelijk veel rook uit de smartphone en is het op de beelden niet echt goed te zien wat er nou precies aan de hand is. Bovendien ontploften de smartphones van Samsung tot nu toe bijna altijd terwijl ze werden opgeladen met een verkeerde oplader. Volgens Sarah was dat absoluut niet het geval, sterker nog: de Galaxy S7 werd op het moment van de ontploffing helemaal niet opgeladen.

Volgens haar reageerde de Koreaanse smartphonefabrikant dan ook zeer verrast op haar verhaal. Samsung zei zelfs nog nooit eerder zoiets gehoord te hebben. Een woordvoerder van Samsung heeft vandaag officieel gereageerd op het incident: “Er zijn geen veiligheidsproblemen met de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge bekend. Het incident wordt onderzocht en onze klantenservice is in contact met de consument.”

Reputatieschade

Helaas maakt het al met al vrij weinig uit of we Sarah’s incident toe kunnen voegen aan het rijtje van neppe verhalen of niet. De reputatieschade is al gedaan. Elke week duiken er verhalen over ontploffende Android toestellen en iPhones op, maar de timing van Sarah’s incident is gezien het hele Note 7 fiasco ronduit pijnlijk. De boodschap moge hoe dan ook duidelijk zijn: gebruik een geschikte oplader.

Bron: The Sun

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters