Video toont nieuwe interface Samsung Galaxy Tab

Een video die in China is opgedoken laat een korte rondleiding door de Samsung Galaxy Tab zien. Het nieuwe UI dat over Android 2.2 is heen getrokken heeft veel weg qua animaties van iOS.

Samsung Galaxy Tab

Op een Chinese video-website is een filmpje opgedoken waarin een Chinees een korte walktrough door de nog onaangekondigde Samsung Galaxy Tab geeft. De video laat voor het eerst de interface van het apparaat zien dat pas volgende week officieel zal worden gemaakt door Samsung. Eerder al wist de producent de wereld blij te verrassen met een teaser middels YouTube waardoor de eerste specificaties al naar buiten kwamen. De video liet toen al zien dat Samsung een geheel nieuwe interface heeft ontworpen voor de Galaxy Tab en op deze nieuwe video die hieronder te vinden is lijkt het gehele menu aangepast te zijn voor de tablet. Zo is te zien dat er een grote homeknop is om altijd terug te keren naar het startscherm en ook de overgangen van applicaties zijn stevig onderhanden genomen en hebben wat weg van iOS. Ook de muziekspeler is uitgebreid ook al is de resolutie van de video niet hoog genoeg om het allemaal precies te kunnen waarnemen.

De Galaxy Tab zal gaan beschikken over Android 2.2 en is dan ook Samsung’s eerste tablet op basis van dit OS. Het apparaat zal 2 camera’s mee gaan krijgen waarvan er eentje op de achterkant 3.2-megapixels is. Verder zal er een 1 GHz-processor in het apparaat zitten en scherm zal 7-inch groot zijn. Samsung zal het apparaat volgende week donderdag aan gaan kondigen tijdens een persconferentie in Berlijn tijdens de IFA-beurs. All About Phones zal hierbij aanwezig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. bart vuijk -

  Dit dingetje is wel drie inch in diagonaal kleiner en dat scheelt echt wel. Tja en iPhone klonen: mijn vrouw heeft een iPhone, ik een HTC Desire, en van veraf gezien lijken de toestellen op elkaar en van dichtbij gezien de software ook. Maar schijn bedriegt. Want, man o man, wát een vrijheid heb je op een Android apparaat. Gecombineerd met iPhone-achtig gebruiksgemak. Heerlijk. Kom daar eens om met een Apple product. Welke dan ook.:)

  1. rubenw -

   Het scherm is kleiner, dat weet ik, maar ik denk dat bedrijven als ze denken dat ze een beter product hebben, dat ze dat dan ook met een goed en origineel design moeten doen. Het lijkt alsof alles behalve de designers van de andere bedrijven inspiratie hebben. Dat vind ik jammer. Ik zeg niet dat ze daardoor minder goed zijn, maar ik vind het jammer dat ze niet ook in het ontwerp vernieuwen en blijven kopiëren.

   1. Dominick -

    Denk dat dat vooral te maken heeft met kosten drukken en risico's vermijden. Samsung is dan niet het meest arme bedrijf, maar alles is meegenomen qua besparing op R&D en daarnaast is het een groter risico om een heel vernieuwend iets op de markt te zetten, want dat kan net zo goed helemaal verkeerd uitpakken.

 2. rubenw -

  Ik vond dat samsung eigenlijk al een beetje te ver ging met het ontwerp van de Galaxy S met het kopieren van de iPhone, maar nu hebben ze gewoon weer een letterlijke kopie gemaakt van de iPad, precies hetzelfde met het glas, het aluminium, een connector aan de onderkant en dan ook nog dezelfde effectjes. Vind ik een beetje zwakjes…

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters