Video van je mobiel op het Rembrandtplein

Het Nederlandse Livecastr laat mensen met UMTS-telefoons deze Koninginnedag live beelden van hun mobieltje uitzenden op het grote LED-scherm op het Amsterdamse Rembrandtplein.

Directeur Ralph Cohen van IceMobile, dat Livecastr maakt, zegt woensdagochtend dat het streamen vanaf mobieltje naar het scherm in de binnenstad tot nu toe ‘perfect werkt’. Cohen kon Webwereld woensdagochtend nog geen cijfers geven over het aantal mensen dat van de dienst gebruik heeft gemaakt. ‘Getallen geven we pas na het weekend als de campagne is afgelopen.’ Het ‘Rembrandtscherm’, het grootste van zijn soort in Europa, toont drie telefoontjes van Samsung, dat de actie sponsort, met daarop live video’s die Livecastr-gebruikers maken met hun telefoons. Exploitant Explore Vision Group stelt de komende dagen de ruimte op het scherm beschikbaar.

Volgens Cohen is zijn bedrijf van plan vaker live uitzenden naar grote schermen in binnensteden mogelijk te maken. ‘We willen dat op structurele basis op verschillende plekken in Nederland mogelijk maken.’ Volgens hem wordt gedacht aan een vaste plek van ongeveer een kwart van het scherm die het publiek zelf mag vullen. Livecastr werkt voorlopig alleen op UMTS-toestellen met een mogelijkheid tot videobellen. De live beelden worden ook opgeslagen, zodat ze later zijn terug te kijken.
Samenwerking met Hyves

Rond Koninginnedag zette Livecastr een samenwerking met Hyves op. Via een speciale pagina kunnen leden van het vriendennetwerk zich aanmelden. Ze krijgen dan automatisch een nieuwe widget op hun profielpagina. Die widget kan de live beelden vanaf hun mobieltje tonen. Livecastr werd eerder deze maand genomineerd voor een Webby Award, een belangrijke Amerikaanse prijs voor de beste websites. De prijsuitreiking is op 9 juni in New York.

13431-500-375 

Bron: Webwereld

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters