Zo maak je video’s met Apple Clips

iPhone en iPad gebruikers kunnen met Apple’s Clips app gemakkelijk goed uitziende video’s maken door korte clips en foto’s aan elkaar te plakken. Om de video’s naar een hoger niveau te tillen is de app voorzien van verschillende effecten en filters. Ook is het mogelijk andere elementen toe te voegen zoals tekst en muziek. De video’s kunnen daarna gedeeld worden met vrienden op verschillende social media platformen.

Een nieuw project beginnen in Clips

Apple ClipsDe app is simpel in gebruik en toont op een overzichtelijke manier alle elementen van het project. Wanneer de app geopend wordt is meteen de camera geactiveerd om video’s op de nemen, foto’s te maken of om uit de library iets toe te voegen. Wanneer één van deze opties wordt gebruikt, wordt automatisch een project aangemaakt. Een andere manier om een project te creëren is via het pijltje links boven.

Nieuwe video’s en foto’s toevoegen aan de tijdlijn

Wanneer een nieuw project is begonnen verschijnt er links een vierkant met een grote plus hierin. Hiermee kunnen nieuwe elementen worden toegevoegd aan de tijdlijn. Gekozen kan worden om een nieuwe video op te nemen of foto te maken. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van de voor- en achtercamera. Ook kan uit de library een al bestaande video of foto worden toegevoegd. Als gekozen wordt voor een foto kan de gebruiker instellen hoe lang de foto in beeld blijft. Hoe langer de rode “hou vast om op te nemen” knop wordt ingedrukt, hoe langer de foto zichtbaar zal zijn.

Filters en effecten

Zoals gezegd kunnen de toegevoegde video’s en foto’s ook bewerkt worden. Wanneer een clip is geselecteerd verschijnen daarboven verschillend iconen. Helemaal links is een icoon in de vorm van een gesprek wolk. Deze kan gebruikt worden om een gesproken tekst toe te voegen aan de geselecteerde clip. Het tweede icoon met drie overlappende cirkels geeft de gebruiker verschillende filteropties. Naast de filters is de optie om verschillende symbolen over het beeld te zetten. Het icoon met een T in het midden wordt gebruikt om beelden met tekst toe te voegen. Als laatste is er helemaal rechts een muzieknoot, waarmee audio kan worden toegevoegd.

Help optie voor wie er niet uitkomt

Wanneer de video naar tevredenheid is afgemaakt, kan deze gedeeld worden via verschillende andere apps zoals Whatsapp en Facebook. Hoewel de meeste opties rechttoe rechtaan zijn kan het toch voorkomen dat iets niet helemaal duidelijk is. Door op het vraagteken te drukken wordt extra uitleg over de app getoond.

Vereisten voor installeren Clips

Clips is beschikbaar voor iPhones vanaf de iPhone 5s. Ook kan de app worden gedraaid op de iPad Pro en iPad’s vanaf de vijfde generatie. Verder kunnen ook iPad Air gebruikers de app installeren. Gebruikers van de iPad mini 2 of later en iPod touch vanaf de zesde generatie kunnen eveneens met Clips aan de slag. Op alle toestellen is iOS 10.3 of later een vereiste.

Bron: Apple

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters