Acer Liquid Z500 hands-on

BERLIJN – De Acer Liquid Z500 is een nieuwe low-endtelefoon van Acer die ondanks zijn lage prijs heel aardige specificaties biedt. In deze video bespreken we hem.

De Liquid Z500 is de opvolger van de Liquid Z5, waar we destijds niet zo over te spreken waren. Echter heeft Acer de grootste tekortkomingen van die Z5, de trage processor en de lage schermresolutie, nu wel opgelost. De kans is dus groot dat de Z500 het een stuk beter gaat doen, hoewel hij ongeveer dezelfde prijs zal gaan krijgen: slechts €150. De Liquid Z500 zal zowel in een dual- als singelsimvariant beschikbaar worden.

De specificaties van het toestel zijn dus heel aardig. De Liquid Z500 heeft een quadcoreprocessor van MediaTek, die bestaat uit 4 ARM Cortex A7 kernen geklokt op 1,3GHz. Het display van de smartphone heeft een 720p-resolutie, en dat is onder de €200 nog altijd vrij uniek. Het gaat overigens net als bij zijn voorganger om een 5-inch scherm. Als we verder kijken naar de camera dan komen we een camera met een 8-megapixelsensor tegen die in full hd kan filmen. Ook op de voorkant is een camera aanwezig voor de nodige selfies. De Liquid Z500 draait direct op Android KitKat en is daarmee voor een goedkope telefoon lekker up to date. Acer heeft natuurlijk zelf weer een aantal dingen aangepast aan de software, hoewel het totaalplaatje vrij dicht bij de kale Androidbeleving blijft. De Liquid Z500 is voorzien van 1GB werkgeheugen, 4GB intern geheugen en heeft de mogelijkheid een SD-kaartje te slikken.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters