Acer Liquid Z500 hands-on

BERLIJN – De Acer Liquid Z500 is een nieuwe low-endtelefoon van Acer die ondanks zijn lage prijs heel aardige specificaties biedt. In deze video bespreken we hem.

De Liquid Z500 is de opvolger van de Liquid Z5, waar we destijds niet zo over te spreken waren. Echter heeft Acer de grootste tekortkomingen van die Z5, de trage processor en de lage schermresolutie, nu wel opgelost. De kans is dus groot dat de Z500 het een stuk beter gaat doen, hoewel hij ongeveer dezelfde prijs zal gaan krijgen: slechts €150. De Liquid Z500 zal zowel in een dual- als singelsimvariant beschikbaar worden.

De specificaties van het toestel zijn dus heel aardig. De Liquid Z500 heeft een quadcoreprocessor van MediaTek, die bestaat uit 4 ARM Cortex A7 kernen geklokt op 1,3GHz. Het display van de smartphone heeft een 720p-resolutie, en dat is onder de €200 nog altijd vrij uniek. Het gaat overigens net als bij zijn voorganger om een 5-inch scherm. Als we verder kijken naar de camera dan komen we een camera met een 8-megapixelsensor tegen die in full hd kan filmen. Ook op de voorkant is een camera aanwezig voor de nodige selfies. De Liquid Z500 draait direct op Android KitKat en is daarmee voor een goedkope telefoon lekker up to date. Acer heeft natuurlijk zelf weer een aantal dingen aangepast aan de software, hoewel het totaalplaatje vrij dicht bij de kale Androidbeleving blijft. De Liquid Z500 is voorzien van 1GB werkgeheugen, 4GB intern geheugen en heeft de mogelijkheid een SD-kaartje te slikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

Android Oreo voor Nokia 8

Nokia’s smartphones hebben een feature waar de concurrentie enkel van kan dromen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters