Alcatel 5 videopreview

Alcatel vernieuwt dit jaar zijn lineup volledig. De nieuwe lijn van de budgetfabrikant bestaat uit de 1-serie, de 3-serie en de 5-serie. Die laatste lijn bestaat voorlopig uit 1 toestel: de Alcatel 5. In deze Alcatel 5 videopreview bespreken we het nieuwe topmodel van Alcatel.

Lange schermen

De nieuwe Alcatel-lijn wordt vooral gekenmerkt door lange schermen. Alle toestellen hebben en 18:9-display, zoals dat anno 2018 helemaal hip is in smartphones. Bij de Alcatel 5 gaat het bedrijf een stapje verder: het scherm heeft aan drie kanten bijna geen rand. Alleen aan de bovenkant van het toestel is een flinke rand zichtbaar. Daarin zit onder andere een dubbele selfiecamera die ook geschikt is voor gezichtsherkenning.

Het zorgt ervoor dat de Alcatel 5 er bijzonder uitziet. Maar het is functioneel niet heel handig: de onderkant van het scherm is wat lastiger bereikbaar. Laat dat nou net een belangrijke plek zijn omdat de navigatietoetsen daar zitten…

Budgetspecs

De Alcatel 5 heeft dus een tof ontwerp en met die gezichtsherkenning een toffe extra functie. Los daarvan is het duidelijk een budgetsmartphone. Het toestel heeft een vrij eenvoudige achtkernige MediaTek-processor, een 12-megapixelcamera die op het eerste gezicht geen wonderen doet en een vrij lage schermresolutie van 720×1440 pixels.

De software is, behalve wat grafische tweaks, vrij dicht bij de standaard van Android gebleven. Dat is fijn. Minder fijn is dat die software nog Android 7.1 Nougat is, terwijl versie 8.1 Oreo al lang uit is en zelfs Android P alweer voor de deur staat. Wat dat betreft loopt Alcatel duidelijk achter.

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters