Alcatel 5 videopreview

Alcatel vernieuwt dit jaar zijn lineup volledig. De nieuwe lijn van de budgetfabrikant bestaat uit de 1-serie, de 3-serie en de 5-serie. Die laatste lijn bestaat voorlopig uit 1 toestel: de Alcatel 5. In deze Alcatel 5 videopreview bespreken we het nieuwe topmodel van Alcatel.

Lange schermen

De nieuwe Alcatel-lijn wordt vooral gekenmerkt door lange schermen. Alle toestellen hebben en 18:9-display, zoals dat anno 2018 helemaal hip is in smartphones. Bij de Alcatel 5 gaat het bedrijf een stapje verder: het scherm heeft aan drie kanten bijna geen rand. Alleen aan de bovenkant van het toestel is een flinke rand zichtbaar. Daarin zit onder andere een dubbele selfiecamera die ook geschikt is voor gezichtsherkenning.

Het zorgt ervoor dat de Alcatel 5 er bijzonder uitziet. Maar het is functioneel niet heel handig: de onderkant van het scherm is wat lastiger bereikbaar. Laat dat nou net een belangrijke plek zijn omdat de navigatietoetsen daar zitten…

Budgetspecs

De Alcatel 5 heeft dus een tof ontwerp en met die gezichtsherkenning een toffe extra functie. Los daarvan is het duidelijk een budgetsmartphone. Het toestel heeft een vrij eenvoudige achtkernige MediaTek-processor, een 12-megapixelcamera die op het eerste gezicht geen wonderen doet en een vrij lage schermresolutie van 720×1440 pixels.

De software is, behalve wat grafische tweaks, vrij dicht bij de standaard van Android gebleven. Dat is fijn. Minder fijn is dat die software nog Android 7.1 Nougat is, terwijl versie 8.1 Oreo al lang uit is en zelfs Android P alweer voor de deur staat. Wat dat betreft loopt Alcatel duidelijk achter.

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters