Alcatel Hero 2 hands-on

BERLIJN – De Alcatel Hero 2 moet de komende tijd voor fabrikant Alcatel One Touch het topmodel zijn. Deze nieuwe phablet kenmerkt zich vooral door de grote hoeveelheid accessoires die ervoor beschikbaar is. In deze hands-on bekijken we hem.

De Hero 2 moet Alcatel One Touch weer een stapje hoger in de markt brengen. Het apparaat heeft een adviesprijs van zo’n €350 en daarvoor heel redelijke specificaties. Zo krijgt de Alcatel een octacoreprocessor van MediaTek, kun je een 6-inch full hd-scherm verwachten en zit er aan de achterkant een 13-megapixelcamera. Voorop vind je een camera die in 5-megapixelresolutie foto’s kan nemen. De Hero 2 ondersteunt verder gewoon lte, nfc en kan ook geheugenkaartjes slikken. Er is 16GB opslaggeheugen standaard aanwezig en de Hero 2 heeft daarnaast 2GB ram. De smartphone loopt op Android KitKat met een vrij subtiele eigen interface van Alcatel er overheen.

Wat de Hero 2 echter echt speciaal maakt, is het aanbod aan accessoires. De smartphone bevat standaard al een stylus, die rechtsonder uit de behuizing getrokken kan worden. Verder zijn er allerlei covers aanwezig, waaronder en flipcover met een venstertje en eentje met ingebouwde ledjes. In het kader van Alcatel’s net aangekondigde samenwerking met Avicii is er ook een speciale DJ cover, waarmee die ontwikkeld is om samen met een app plaatjes aan elkaar te kunnen mixen op het toestel. Tot slot biedt Alcatel een soort mini-telefoon als aanvulling op de Hero, is er een kleine e-ink-tablet die je aan het apparaat kan koppelen en is er zelfs een soort laptop die werkt in combinatie met de Hero 2.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters