Alcatel Shine Lite videoreview

Alcatel heeft het afgelopen jaar een rebranding en strategiewijziging doorgevoerd en hoopt nu een mooie basis te leggen om de komende tijd flink door te groeien. De Alcatel Shine Lite is daarbij een van de belangrijkste toestellen. In deze Alcatel Shine Lite videoreview vertellen we je er alles over.

 

Focus

Een sterkere focus binnen het mobiele portfolio; dat is een van de belangrijke veranderingen in de nieuwe strategie van Alcatel. De eerste resultaten daarvan zagen we op de IFA beurs afgelopen september al duidelijk terugkomen. Vroeger kondigde Alcatel tijdens zo’n beurs gerust een stuk of acht toestellen aan, dit keer moesten we het doen met één model: de Shine Lite. Waarom Lite? Nou, de gewone Shine was er wel, maar is uiteindelijk geannuleerd omdat Alcatel volledige focus op de Shine Lite wilde leggen. Je kunt dus wel stellen dat de Shine Lite een belangrijke smartphone is voor Alcatel. De smartphone kost €180 en daarvoor krijg je vrij doorsnee specs en een bijzonder sterk ontwerp. Dat ontwerp is dan ook waar de focus van deze Alcatel Shine Lite vooral op ligt.

Specificaties

De Alcatel Shine Lite heeft een 1,3GHz-quadcoreprocessor van MediaTek, een 5-inch HD-scherm en een 13-megapixelcamera. Het werkgeheugen bedraagt 2GB en de interne opslag is 16GB en uitbreidbaar. Opvallend voor een Chinese budgetsmartphone: de Shine Lite heeft geen dualsimfunctie. Geen ramp, wel jammer. De telefoon heeft een aantal leuke extra’s, zoals een selfie-flits en een vingerafdrukscanner. Het zijn zoals gezegd niet de beste specificaties die je voor dit geld kunt krijgen, maar dat hoopt Alcatel te compenseren met het bijzondere ontwerp. Of dat lukt kun je in deze uitgebreide Alcatel Shine Lite videoreview horen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters