Android 5.0 Lollipop videoreview

Android Lollipop is de nieuwste versie van Android die inmiddels een maand officieel uit is en op steeds meer apparaten binnen begint te druppelen. In deze videoreview nemen we het systeem uitgebreid met je door.

Android Lollipop wordt vooral gekenmerkt door het nieuwe ontwerp. Material design moet meer kleur, meer animaties en een modernere look naar het OS brengen. Daarnaast is de runtime waar applicaties in draaien veranderd, waardoor die nu sneller moeten werken. Ook heeft Google ondersteuning voor 64bit-processoren toegevoegd en zijn er heel wat nieuwe functies beschikbaar in Android 5.0. Een mooie update om naar uit te kijken dus. Op Nexus-apparaten is de update inmiddels als het goed is beschikbaar, andere fabrikanten beginnen langzamerhand met het updaten van hun toestellen. Voor wat meer informatie over welke toestellen de update wel en niet krijgen kun je terecht bij onze geschreven review van Android 5.0 Lollipop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Jerry L. -

    Wat denk ik wel even het vermelden waard was, is het feit dat Android 5.0 Lollipop encryptie standaard aan heeft staan. De laatste tijd is veiligheid en privacy natuurlijk een hot-topic, en Google speelt daar op in.

    Nadeel daarvan is dat vooral oude toestellen en low budget toestellen met Lollipop vermoedelijk langzamer zullen worden. Ik zeg vermoedelijk, omdat ik nog geen benchmarks vergelijkingen ben tegengekomen. In theorie wordt je toestel daarmee langzamer. Of die optie uit te schakelen is, weet ik eigenlijk niet. Wellicht weten jullie dat?

    1. Dominick -

      Volgens mij is het gewoon een switch die eerst altijd uit stond en nu aan, dus kun je het wel gewoon zelf uitzetten idd. Heb helaas geen Android 5.0 toestel meer bij de hand dus ik durf het niet met zekerheid te zeggen. Hadden 'm idd moeten meenemen, even over het hoofd gezien tijdens het schieten van de video 🙁

Android O Android Octopus

Heeft Google onthuld waar Android O voor staat met nieuwe easter egg? lees verder

Android Oreo Google I/O

Android O: acht onmisbare features om naar uit te kijken lees verder

Android O

Poll: op welke versie van Android draait jouw smartphone? lees verder

Telecomawards

Deze onmisbare features hebben Android en iOS (nog) niet van elkaar gejat lees verder

Android 7.1.1 Nougat

Sony begint met uitrollen Android 7.1.1 Nougat naar flink aantal Xperia toestellen lees verder

Android O Developer Preview 2

OnePlus maakt bekend wanneer OnePlus 3 en OnePlus 3T Android O ontvangen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters