Android 5.0 Lollipop videoreview

Android Lollipop is de nieuwste versie van Android die inmiddels een maand officieel uit is en op steeds meer apparaten binnen begint te druppelen. In deze videoreview nemen we het systeem uitgebreid met je door.

Android Lollipop wordt vooral gekenmerkt door het nieuwe ontwerp. Material design moet meer kleur, meer animaties en een modernere look naar het OS brengen. Daarnaast is de runtime waar applicaties in draaien veranderd, waardoor die nu sneller moeten werken. Ook heeft Google ondersteuning voor 64bit-processoren toegevoegd en zijn er heel wat nieuwe functies beschikbaar in Android 5.0. Een mooie update om naar uit te kijken dus. Op Nexus-apparaten is de update inmiddels als het goed is beschikbaar, andere fabrikanten beginnen langzamerhand met het updaten van hun toestellen. Voor wat meer informatie over welke toestellen de update wel en niet krijgen kun je terecht bij onze geschreven review van Android 5.0 Lollipop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Jerry L. -

    Wat denk ik wel even het vermelden waard was, is het feit dat Android 5.0 Lollipop encryptie standaard aan heeft staan. De laatste tijd is veiligheid en privacy natuurlijk een hot-topic, en Google speelt daar op in.

    Nadeel daarvan is dat vooral oude toestellen en low budget toestellen met Lollipop vermoedelijk langzamer zullen worden. Ik zeg vermoedelijk, omdat ik nog geen benchmarks vergelijkingen ben tegengekomen. In theorie wordt je toestel daarmee langzamer. Of die optie uit te schakelen is, weet ik eigenlijk niet. Wellicht weten jullie dat?

    1. Dominick -

      Volgens mij is het gewoon een switch die eerst altijd uit stond en nu aan, dus kun je het wel gewoon zelf uitzetten idd. Heb helaas geen Android 5.0 toestel meer bij de hand dus ik durf het niet met zekerheid te zeggen. Hadden 'm idd moeten meenemen, even over het hoofd gezien tijdens het schieten van de video 🙁

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android functies

5 handige Android functies die je waarschijnlijk niet kent lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de vijf beste high-end smartphones van deze lente lees verder

Android Wear 2.0

Deze smartwatches krijgen Android Wear 2.0 lees verder

‘Moto X 2017 foto’s verschijnen online’ lees verder

Instagram offline support

Instagram nu offline te gebruiken op Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters