Video: deze smartphones krijgen een Android 7.0 Nougat update

Android 7.0 Nougat is inmiddels al een tijdje beschikbaar en we krijgen dan ook steeds meer vragen over welke smartphones een update naar de nieuwe Androidversie kunnen verwachten. In deze video geven we het antwoord.

Het is ieder jaar weer een van de grote vragen voor veel smartphonebezitters: krijgt mijn toestel een update naar de nieuwe Androidversie of niet? Nu Android 7.0 Nougat uitgebracht is en op steeds meer smartphones terecht komt is die vraag weer helemaal actueel. Nog lang niet alle fabrikanten hebben vrijgegeven voor welke smartphones ze de update gaan uitbrengen, maar door beloftes van fabrikanten te combineren met informatie over updates uit het verleden kunnen we toch een vrij compleet overzicht maken. Het volledige overzicht kun je in het hieronder gelinkte artikel zien; in deze video vertellen we je de status van de belangrijkste toestellen en krijg je te horen welke factoren de beschikbaarheid van een Android Nougat update beïnvloeden.

Grote fabrikanten

De grote fabrikanten staan er over het algemeen om bekend om in ieder geval hun meest recente topsmartphone naar Android 7.0 Nougat te updaten. Ook een jaar oude vlaggenschepen krijgen over het algemeen wel een update; zo kun je er redelijk vanuit gaan dat de LG G4, Samsung Galaxy S6 en HTC One M9 die update gaan krijgen. Sony heeft zelfs al laten weten de Xperia Z5 en Xperia Z3+ te gaan updaten naar Android Nougat. Midrangetoestellen zijn wat minder zeker: daarvan krijgen vaak alleen de populaire modellen een update. Voor slecht verkochte smartphones vinden fabrikanten zo’n update vaak niet de moeite waard.

Kleinere spelers

Bij kleinere spelers is het altijd een beetje minder duidelijk. Het kan zijn dat een fabrikant juist heel fanatiek is met updates om een goede naam te maken. Maar het kan ook zijn dat de fabrikant geen resources heeft om updates uit te brengen. Of alles dat daar tussenin ligt. Kortom: het blijft een beetje giswerk voor merken als Wiko, Alcatel en Wileyfox.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters