Android O videopreview

Android 7.0 Nougat is inmiddels alweer een aantal maanden verkrijgbaar op verschillende toestellen. Toch zijn er nog relatief weinig toestellen die momenteel draaien op de laatste versie van Android. Een aantal dagen geleden heeft Google de eerste zogenaamde Developer Preview voor Android O online gezet, waarna wij hem even hebben getest. Onze eerste ervaring hiervan zie je in deze Android O videopreview.

Bij de uitgave van Android N, of hoe we het nu kennen, Android 7.0 Nougat, kwamen er verschillende veranderingen aan te pas. Zo werd bijvoorbeeld het notificatiescherm vernieuwd waardoor het er allemaal wat overzichtelijker uit zag. Ook het Doze-systeem is verbeterd en er is een hamburger-menu toegevoegd aan de instellingen.

Dat laatstgenoemde is in deze Developer Preview van Android O verdwenen. Wat er wel is gekomen, is het langverwachte scherm-in-scherm modus. Het nadeel hiervan is dat er nog geen enkele applicatie die deze functie ondersteunt. Wat ook nieuw is, is het geavanceerde menu voor Bluetooth-apparaten in de ontwikkelaars instellingen. Deze zijn eveneens niet te gebruiken, maar het geeft een goed beeld wat Google mogelijk laat zien in de komende versie van Android.

Rond het Google I/O in mei zal Google de tweede Developer Preview uitbrengen voor de toestellen. De telefoons die geschikt zijn voor de preview zijn de Nexus 5X, Nexus 6P, Pixel, Pixel XL en Pixel C. De definitieve versie van Android O zal naar verwachting rond augustus uitgebracht worden.

Onze eerste ervaring van de Developer Preview en de nieuwe functies ervan, is in onderstaande video te vinden.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters