Google gaat smartphonegebruik ontmoedigen!? | Android P preview

Android P, Google’s aankomende Androidversie, draait helemaal om het verminderen van je smartphonegebruik. Dat klinkt raar, maar is het eigenlijk niet zo gek. We zijn tegenwoordig allemaal smartphoneverslaafd en dat wordt een steeds groter probleem, wat Google met Android P hoopt te verminderen. Bovendien is de navigatie van de nieuwe Androidversie op de schop gegaan. In deze Android P preview vertellen we je er meer over.

Digital detox

Om maar even bij de meest opvallende features te beginnen: de ingebouwde digital detox tooltjes. Die komen samen in het zogenaamde Dashboard, waar je al je app-gebruik kunt bijhouden. Daar kun je ook kiezen om apps maar een bepaalde tijd per dag bruikbaar te maken. Een andere feature die je moet helpen je smartphone vaker links te laten liggen is de verbeterde niet storen-modus. Die kun je nu helemaal aanpassen en zelfs zo extreem maken dat je helemaal niet meer kan zien dat apps een nieuwe melding hebben.

Natuurlijk heeft Google ook gedacht aan de momenten dat je je smartphone juist wél wilt gebruiken. Ten eerste moet dat langer kunnen door een batterijmangement dat verbeterd is met behulp van artificial intelligence. Bovendien wordt het wat makkelijker dankzij nieuwe bewegingen in de bediening.

Snellere updates

Leuk zo’n nieuwe Androidversie, maar je hebt er natuurlijk pas wat aan als je hem kunt gebruiken op je eigen telefoon. Met Android Oreo introduceerde Google Project Treble voor snellere updates, en dat lijkt zijn vruchten af te werpen. In een workshop tijdens de Google I/O conferentie legde Essential uit dat het zijn smartphone erg snel kan updaten en het veel bredere Android P beta-programma geeft ook goede hoop.

Niet alleen Pixel-bezitters kunnen Android P nu al uitproberen, maar ook gebruikers van bijvoorbeeld de Sony Xperia XZ2, Nokia 7 Plus of de aankomende OnePlus 6. Dat Google de preview nu al op zoveel toestellen weet te krijgen betekent hopelijk ook dat dat met de uiteindelijke versie snel gaat gebeuren.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters