Android Wear 2.0 review op de Huawei Watch

Android Wear 2.0 is de eerste grote update aan Google’s besturingssysteem voor horloges. In deze Android Wear 2.0 review nemen we je mee langs de belangrijkste onderdelen van het nieuwe OS aan de hand van de Huawei Watch.

Android Wear 2.0 review

Android Wear 2.0 is een grote update van Google’s wearable-platform die vooral gericht is op standalone-apps, fitness en nieuwe aanpasbare wijzerplaten. Huawei rich zich zelf met de Watch 2 volledig op fitness, maar via de nieuwe versie van Android Wear zijn er ook wat van die functies bij de ‘oude’ watch terecht gekomen. In deze Android Wear 2.0 review vertellen we je daar alles over.

Natuurlijk is de Watch van Huawei niet de enige smartwatch die de Android Wear-update krijgt. In het volgende artikel hebben we de horloges die een update krijgen voor je op een rijtje gezet.

Huawei Watch

De Huawei Watch was een van de eerste ronde smartwatches. Dat is hij inmiddels niet meer, maar het is nog wel een van de mooiere exemplaren. Het ronde ontwerp is mooi afgewerkt en zorgt ervoor dat het apparaat meer op een horloge gaat lijken. En behalve een computer om je pols is een smartwatch natuurlijk in de eerste plaats een horloge.

Los van zijn mooie ronde ontwerp is de Huawei Watch voorzien van de standaard specificaties van een Android Wear-horloge van zeg anderhalf jaar geleden. Hij heeft een Snapdragon 400-processor, 512MB werkgeheugen en 4GB opslagruimte. Op dat laatste heb je ruimte voor wat apps, maar kun je bijvoorbeeld ook muziek kwijt zodat je dat onderweg kunt luisteren. Het scherm is een rond amoled-exemplaar met 400×400 pixels en een diameter van 1,4 inch en het horloge is voorzien van een hartslagmeter voor tijdens het fitnessen. Het zijn niet de beste specs, maar gezien de wearable-markt zich niet zo snel ontwikkelt zul je er nog wel een tijdje mee vooruit kunnen.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters