Apple iOS 10.2 videoreview

Zoals ieder jaar heeft Apple ook dit jaar een nieuwe versie van zijn mobiele besturingssysteem aangekondigd: iOS 10. Voorbije maanden heeft Sebastien de nieuwe versie van iOS grondig uitgetest op meerdere toestellen. In deze video zal hij je er alles over vertellen.

Ondersteunde apparaten

Zoals het geval is bij iedere grote iOS-update, worden er sommige toestellen die op iOS 9 draaien niet meer ondersteunt. Gelukkig zijn het er niet heel veel en kun je iOS 10 dus op de meeste toestellen installeren waar je ook iOS 9 op kon installeren. Voor een gedetailleerd overzicht van op welke toestellen je Apple’s nieuwe besturingsysteem kunt installeren kun je hieronder terecht.

Visueel

Hoewel er wel een aantal visuele veranderingen zijn doorgevoerd in de nieuwe versie van IOS, kunnen we niet spreken over grote visuele veranderingen. In grote lijnen is iOS 10 qua looks namelijk bijna identiek aan zijn voorganger: iOS 9.

Aangepast

Waar we wel veel van kunnen terugvinden in iOS 10 zijn aanpassingen van reeds bestaande apps / functies. Zo is het notificatiecentrum helemaal opnieuw ontworpen om notificaties beter te kunnen weergeven. Eveneens zijn er heel wat veranderingen doorgevoerd in iMessage: je hebt nu een ‘app-store’ in iMessage om stickers te installeren. Ook kun je effecten toevoegen aan berichten en nog veel meer, al is er wel nog geen ondersteuning voor Android.

Nieuw

Natuurlijk zijn er ook een aantal nieuwe dingen in de nieuwe versie van iOS. Zo heb je bijvoorbeeld de Home-applicatie. Deze applicatie heeft Apple gemaakt met de gedachte het makkelijker te maken je smart-homeproducten te besturen. Je kunt Home dus als het ware zien als een hub voor al je slimme producten in je huis.

Voor deze review hebben we iOS 10 op de Apple iPhone 7 Plus, Apple iPhone 7, Apple iPhone 6s Plus en Apple iPad Air 2 getest.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters