Apple iOS 8 review

iOS heeft onlangs een grote update gehad en dat betekent dat het tijd wordt om het systeem weer eens goed te bekijken. In deze videoreview doen we dat.

De komst van iOS 8 betekent vooral een grote hoeveelheid nieuwe mogelijkheden voor ontwikkelaars in het OS van Apple. Die kunnen nu meer gegevens met de hardware uitwisselen en hebben een heel nieuwe programmeertaal tot hun beschikking gekregen. Dat is meteen de grootste verandering in iOS 8, want de interface komt ons erg bekend voor.

Toch zijn er ook op dat vlak wel een aantal kleine aanpassingen geweest. Het besturingssysteem van Apple heeft nu bijvoorbeeld eindelijk de beschikking over 3rd party widgets, die overigens nog niet op het homescreen gezet kunnen worden. Ook is er een groot aantal functies wat verder verfijnd en levert Apple wat nieuwe software mee. Health kit bijvoorbeeld waarmee je je gezondheid op alle mogelijke manier kunt monitoren. Dat en meer komt allemaal langs in deze video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Bart Ceuleers -

  Dat je iOS niet zo kunt customizen zoals het mooi verwoord word daar zit de gemiddelde iOS gebruiker totaal niet op te wachten, het enige waar we het wel over eens zijn is dat Siri eindelijk wel eens in het Nederlands zou mogen komen, voor de rest mis ik persoonlijk totaal niets aan iOS tegenover Android. Ik heb Android gehad, Windows phone en iOS natuurlijk. Ik kom toch altijd uit op iOS juist omdat het zo gebruiksvriendelijk is en dat er controle word uitgevoerd op apps die in de Appstore verschijnen, het systeem de honderdste dag nog even snel is als de eerste, dat is het grootste nadeel bij de concurrentie. Daar ben je de helft van je tijd bezig om alles een beetje serieus draaiende te houden. Nu hoor ik het jullie al bijna denken, hier hebben we een hardcore Apple fan, de dag dat er iets beters komt stap ik dadelijk over maar ik zie geen beter alternatief, design top, systeem top, specs zijn minimaal maar top dus nog veel speelruimte waar de concurrentie vroeg of laat op een muur gaat lopen. Elk Apple device behoud zijn waarde dus is het helemaal niet duur, was ook een argument vroeger, zowel als de batterij die snel zou leeg gaan. De instellingen eens doorlopen en aanpassen aan jouw wensen en je doet er makkelijk een dag intensief gebruik mee, met de 6+ zelfs 2 dagen. Welk alternatief is volgens jullie nu het beste, beetje meer geld geven en rustig je ding doen of minder geven en er een maagzweer aan over houden? iOS 8 is nog niet helemaal oké maar dat komt wel met volgende updates en Apple, zet Siri ook in het Nederlands!

  1. Quasimodo -

   "Nu hoor ik het jullie al bijna denken, hier hebben we een hardcore Apple fan"
   Jep, dat ligt er meters dik bovenop want je verhaal rammelt nogal.

   Enige toelichting: 🙂
   " Ik heb Android gehad, Windows phone en iOS natuurlijk. Ik kom toch altijd uit op iOS juist omdat het zo gebruiksvriendelijk is"
   Die "gebruikersvriendelijkheid" die jij zo roemt is gewoon een zware beperking in mijn ogen. Steeds meer komen er Android-features in iOS. En die worden onthaald alsof opnieuw het wiel is uitgevonden. Neem nu Android en je weet wat je volgend jaar in iOS mag verwachten.

   " en dat er controle word uitgevoerd op apps die in de Appstore verschijnen,"
   Gebeurt bij Google ook. Je bent in de war met de vrijheid die gebruikers en ontwikkelaars hebben. Bij Android kun je makkelijk van buiten de playstore apps installeren. Vrijheid heeft zijn prijs en zeker als je niet weet wat je doet.

   " het systeem de honderdste dag nog even snel is als de eerste, dat is het grootste nadeel bij de concurrentie. Daar ben je de helft van je tijd bezig om alles een beetje serieus draaiende te houden"
   Mijn God. De helft van de tijd, echt?
   Van professionals die beroepshalve met een iPhone en Android rondlopen hoor ik hele andere verhalen over de stabiliteit en beperkingen van iOS.
   Bovendien merk ik persoonlijk niets van vertragingen. Maar mocht dat zo zijn dan heb ik in notime mijn complete systeem ververst met een fabriekinstelling en alle settings die ik had.

   "Elk Apple device behoud zijn waarde dus is het helemaal niet duur,"
   Mag ik even lachen? Je reinste diefstal wat ze voor zo'n iPhone 6 vragen met alle hardwarematige beperkingen. Geloof me Apple trekt jou het vel over de neus.
   Een Note 4 is duur, maar man wat is dat een koopje vergeleken bij zo'n Iphone.
   Gisteren nog een collega die wist te vertellen dat hij voor zijn Galaxy S2 €120,00 gekregen had. Over waardevast gesproken. Dus dat argument geldt voor andere merken net zo.

   " Welk alternatief is volgens jullie nu het beste, beetje meer geld geven en rustig je ding doen of minder geven en er een maagzweer aan over houden? "
   Tja, ik heb nu een OnePlus One. Een vergelijkbare iPhone 6 + met 64GB kost €899.00. Een 1+1 €299,00. Een 6+ kost dus 3x zoveel, je reinste diefstal.
   En volgens de dokter heb ik een super bloeddruk 🙂

   Jij mag je geld weggooien maar kom a.u.b. niet met een pleidooi over hoe verstandig jij het allemaal wel niet doet en dat de andere 85% van de smartphone gebruikers volslagen de weg kwijt is.

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

ios 11.3

Iedereen kan nu de betaversie van iOS 11.3 installeren lees verder

ios 11.3

Preview iOS 11.3: Meer animoji, uitbreiding ARKit, health en meer… lees verder

Trein OS iOS Apple Invisible tickets

NS en ING testen reizen met iPhone: Invisible Tickets lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters