Apple iPhone 5c review

De Apple iPhone 5c is een nieuwe gekleurde variant van de iPhone. Het toestel beschikt over exact de zelfde specificaties als de iPhone 5.

Onze geschreven review van de iPhone 5c staat inmiddels online na twee weken uitgebreid met het toestel gespeeld te hebben. De nieuwe iPhone 5c is een gekleurde variant met een plastic achterkant. Het toestel beschikt nog steeds over de zelfde specificaties als zijn voorganger, maar is wel 79 euro goedkoper. Desondanks is hij nog steeds erg prijzig met zijn 599 euro adviesverkoopprijs.

In deze video review bespreken we uitgebreid de nieuwe iPhone 5c van Apple. Ook laten we los of je het toestel wel of niet moet aanschaffen. Wij danken webshop Belsimpel.nl voor het tijdelijk beschikbaar stellen van de iPhone 5c voor deze review.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Eddddd -

  Volgens mij is de 5c technisch gelijk aan de iPhone 5. Die is nog prima, lekker handzaam qua formaat en de 5c is momenteel zeer betaalbaar.

  Daarnaast, mocht je over een jaar meer budget hebben en een andere iPhone willen kopen, dan levert de 5c nog wat op. Waarschijnlijk (relatief) meer dan een goedkoop Android toestel. Of je houdt hem langere tijd. Genoeg mensen die nu nog een 4s hebben en daar prima mee vooruit kunnen. Die heeft zelfs nog de laatste iOS update gekregen en is ouder dan de 5c.

  1. Dominick -

   Als je per se een iPhone wilt en dit het enige is dat binnen je budget past, dan is er weinig keuze lijkt me. Op zich is het nog wel een aardig bruikbaar toestel, maar je moet er wel rekening mee houden dat het technisch gezien een toestel van 3 jaar oud (iPhone 5) is. Stel dat je hem twee jaar wilt gebruiken, dan heb je uiteindelijk dus een vijf jaar oud model in handen, vergelijk met een iPhone 4 op dit moment. Dat zal naar mate de tijd verloopt meer problemen met apps, traagheid en uiteindelijk updates opleveren. Ook moet je je bedenken dat hij alleen in 8GB-versie beschikbaar is, en dat is behoorlijk weinig. iOS 10 zal hij nog wel krijgen, daarna denk ik niet meer.

   Ik zou toch echt liever een recente Androidtelefoon kopen voor dit geld, dan heb je die problemen veel minder. Maar als je per se een iPhone wilt dan is de 5c een werkbaar budgetmodel.

   1. Eddddd -

    Is het niet zo, dat bij Android toestellen je ook maar moet afwachten of er een update beschikbaar komt na twee jaar? Kan me zoiets herinneren bij mijn HTC tablet en Sony telefoon…
    Daarbij is iOS simpelweg een heel prettig OS. Je term "werkbaar" heeft hier een wat negatieve ondertoon.

   2. Dominick -

    Updateverhaal heb je natuurlijk gelijk in, my bad. Dat werkbaar een wat negatieve ondertoon heeft ben ik met je eens, en dat is ook precies de bedoeling. Ieder zijn mening natuurlijk, maar ik zou niemand aanraden om voor €350 een drie jaar oud toestel met maar 8GB opslagruimte te kopen. Er zijn voor dat geld zo veel leuke toestellen verkrijgbaar buiten Apple.

   3. rainn_010 -

    Ik wil liever een iPhone aangezien ik veel goede verhalen heb gehoord over dat de toestellen lang meegaan, ook al zijn ze oud. En ik heb niet echt goede ervaringen met Android. MIjn eigen Android is nu 2 jaar oud en werkt nauwelijks meer en die verhalen hoor ik van iPhone's nooit.

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Nieuwe Emoji iPhone

Voorproefje: deze nieuwe emoji komen later dit jaar naar je iPhone 😱🙊 lees verder

Telecomawards

Deze onmisbare features hebben Android en iOS (nog) niet van elkaar gejat lees verder

drone

Met de Vlieg Veilig app weet je precies waar je drone wel en niet mag vliegen lees verder

Auto terugvinden met siri Apple slimme speaker

Op naar 2020: waarom iOS 14 Apple’s beste software wordt lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters