Apple iPhone 6 Plus preview

Naast de iPhone 6 lanceerde Apple onlangs ook de iPhone 6 Plus, zijn eerste phablet. In deze preview bekijken we het apparaat voordat we hem volledig zullen reviewen.

De iPhone 6 Plus is een smartphone met en 5,5-inch scherm en valt wat betreft schermformaat dus aan de onderkant van de tabletmarkt. Dat scherm is overigens best speciaal voor Apple: het is de eerste keer sinds de iPhone 4 dat de fabrikant gebruikmaakt van een ‘standaard’ schermresolutie. Het scherm heeft 1080×1920 pixels, ofwel een full HD-reslutie. Daarmee is het ook meteen het scherpste iPhonescherm tot nu toe.

De iPhone 6 Plus lijkt ls daarvan erg op de iPhone 6. Het apparaat draait op iOS 8, heeft een Apple A8-chip onder de motorkap en is voorzien van 1GB werkgeheugen. Ook heeft hij weer een vingerafdrukscanner, waar je nu via Apple Pay ook mee kan betalen. Hij is gebouwd van aluminium en is lekker dun en licht gebleven. Wel zijn de randen rond het scherm fors.

De camera is er een met een 8-megapixelresolutie. Ondanks de wat lage resolutie schijnt de camera erg goede resultaten neer te zetten, maar dat zullen we in een review verder testen. Wat nu al belangrijk is om op te merken, is dat deze camera over optische beeldstabilisatie beschikt. Dat is bij de iPhone 6 niet het geval.

De Apple iPhone 6 Plus is sinds gisteren verkrijgbaar voor €799 voor de goedkoopste versie. Als je extra geheugen wilt loopt de prijs op tot €999 voor de grootste versie. Binnenkort zullen wij deze nieuwe iPhone volledig reviewen, dus stay tuned.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters