Apple iPhone 6 Plus preview

Naast de iPhone 6 lanceerde Apple onlangs ook de iPhone 6 Plus, zijn eerste phablet. In deze preview bekijken we het apparaat voordat we hem volledig zullen reviewen.

De iPhone 6 Plus is een smartphone met en 5,5-inch scherm en valt wat betreft schermformaat dus aan de onderkant van de tabletmarkt. Dat scherm is overigens best speciaal voor Apple: het is de eerste keer sinds de iPhone 4 dat de fabrikant gebruikmaakt van een ‘standaard’ schermresolutie. Het scherm heeft 1080×1920 pixels, ofwel een full HD-reslutie. Daarmee is het ook meteen het scherpste iPhonescherm tot nu toe.

De iPhone 6 Plus lijkt ls daarvan erg op de iPhone 6. Het apparaat draait op iOS 8, heeft een Apple A8-chip onder de motorkap en is voorzien van 1GB werkgeheugen. Ook heeft hij weer een vingerafdrukscanner, waar je nu via Apple Pay ook mee kan betalen. Hij is gebouwd van aluminium en is lekker dun en licht gebleven. Wel zijn de randen rond het scherm fors.

De camera is er een met een 8-megapixelresolutie. Ondanks de wat lage resolutie schijnt de camera erg goede resultaten neer te zetten, maar dat zullen we in een review verder testen. Wat nu al belangrijk is om op te merken, is dat deze camera over optische beeldstabilisatie beschikt. Dat is bij de iPhone 6 niet het geval.

De Apple iPhone 6 Plus is sinds gisteren verkrijgbaar voor €799 voor de goedkoopste versie. Als je extra geheugen wilt loopt de prijs op tot €999 voor de grootste versie. Binnenkort zullen wij deze nieuwe iPhone volledig reviewen, dus stay tuned.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple iOS 11.1 emoji's

Dit zijn de nieuwe emoji’s die je met iOS 11.1 krijgt lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

iPhone 6 toestellen

Met iOS 11 hoef je nooit meer om wifi-wachtwoorden te vragen lees verder

iOS 11 toestellen

iOS 11: waarom je nog even moet wachten met het updaten lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

iPhone 6

Zo bespaar je opslagruimte met iOS 11 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters