Apple iPhone 6 Plus preview

Naast de iPhone 6 lanceerde Apple onlangs ook de iPhone 6 Plus, zijn eerste phablet. In deze preview bekijken we het apparaat voordat we hem volledig zullen reviewen.

De iPhone 6 Plus is een smartphone met en 5,5-inch scherm en valt wat betreft schermformaat dus aan de onderkant van de tabletmarkt. Dat scherm is overigens best speciaal voor Apple: het is de eerste keer sinds de iPhone 4 dat de fabrikant gebruikmaakt van een ‘standaard’ schermresolutie. Het scherm heeft 1080×1920 pixels, ofwel een full HD-reslutie. Daarmee is het ook meteen het scherpste iPhonescherm tot nu toe.

De iPhone 6 Plus lijkt ls daarvan erg op de iPhone 6. Het apparaat draait op iOS 8, heeft een Apple A8-chip onder de motorkap en is voorzien van 1GB werkgeheugen. Ook heeft hij weer een vingerafdrukscanner, waar je nu via Apple Pay ook mee kan betalen. Hij is gebouwd van aluminium en is lekker dun en licht gebleven. Wel zijn de randen rond het scherm fors.

De camera is er een met een 8-megapixelresolutie. Ondanks de wat lage resolutie schijnt de camera erg goede resultaten neer te zetten, maar dat zullen we in een review verder testen. Wat nu al belangrijk is om op te merken, is dat deze camera over optische beeldstabilisatie beschikt. Dat is bij de iPhone 6 niet het geval.

De Apple iPhone 6 Plus is sinds gisteren verkrijgbaar voor €799 voor de goedkoopste versie. Als je extra geheugen wilt loopt de prijs op tot €999 voor de grootste versie. Binnenkort zullen wij deze nieuwe iPhone volledig reviewen, dus stay tuned.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Nieuwe Emoji iPhone

Voorproefje: deze nieuwe emoji komen later dit jaar naar je iPhone 😱🙊 lees verder

Telecomawards

Deze onmisbare features hebben Android en iOS (nog) niet van elkaar gejat lees verder

drone

Met de Vlieg Veilig app weet je precies waar je drone wel en niet mag vliegen lees verder

Auto terugvinden met siri Apple slimme speaker

Op naar 2020: waarom iOS 14 Apple’s beste software wordt lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters