Apple iPhone 6 Plus review

Met de komst van de iPhone 6 Plus is Apple’s eerste phablet een feit. De telefoon heeft een 5,5-inch scherm en is qua uiterlijk identiek aan de gewone iPhone 6, die een 4,7-inch display heeft. In deze videoreview nemen we de Apple iPhone 6 Plus van top tot teen voor je door en beoordelen we hem.

Toen Steve Jobs nog leefde was het ondenkbaar dat Apple ooit met een grote smartphone zou komen. Sinds die tijd is er echter heel veel veranderd. iPhone-bezitters haakten op een gegeven moment af, puur en alleen omdat ze een grotere telefoon wilden. Apple geeft met de iPhone 6 Plus nu wat haar publiek wil. De iPhone 6 Plus is zelfs populairder dan Apple had gedacht.

In deze review nemen we hem helemaal door. Het ontwerp, de bouwkwaliteit, het scherm, zijn prestaties, de iOS-interface, de camera… Noem maar op. Er valt genoeg te bespreken. De telefoon heeft 1GB werkgeheugen en een dualcoreprocessor die 1,4 GHz klokt, de Apple A8. Het scherm van 5,5 inch heeft een full HD-resolutie van 1920×1080 pixels.

Er zijn meerdere varianten van de iPhone 6 Plus. Het verschil zit ‘m in het opslaggeheugen. Er zijn varianten van 16, 64 en 128GB. Dit geheugen is niet uitbreidbaar met een microSD-kaart. Een bekend nadeel aan de iPhone-telefoons. De camera wijkt af van die in de iPhone 6. Hij schiet ook foto’s in 8 megapixel, maar beschikt niet over digitale beeldstabilisatie maar optische beeldstabilisatie. Een verbetering, dus.

Deze camera gaan we natuurlijk ook testen met een testvideo. Samengevat: genoeg te bespreken over de Apple iPhone 6 Plus, dus. Veel kijkplezier!

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters