Apple iPhone 6 preview

De Apple iPhone 6 is de eerste iPhone met een 4,7″-scherm, waarmee het toestel ongeveer hetzelfde schermformaat heeft als veel Androidconcurrenten. Binnenkort zullen we hem volledig reviewen, bij deze alvast een preview.

De Apple iPhone 6 is vanaf vandaag in Nederland verkrijgbaar en inmiddels ook op ons kantoor aangekomen voor een uitgebreide review. Die zullen we de komende tijd natuurlijk gaan maken en daarnaast zullen we de iPhone 6 met al zijn grote concurrenten vergelijken. Maar nu is het alvast tijd voor een preview.

De iPhone 6 is voorzien van een 4,7-inch scherm met een resolutie van 750×1334 pixels, net wat meer dan 720p HD dus. Daarmee is de smartphone net wat minder dan de concurrentie qua scherpte, maar los daarvan is het display van de iPhone 6 heel erg mooi.

Onder de motorkap ligt een A8-processor met twee kernen die geklokt zijn op 1,4GHz. Dat zijn 64bit-kernen, waarmee de smartphone in ieder geval op het eerste oog erg soepel werkt. De processor wordt aangevuld door 1GB werkgeheugen, voldoende voor iOS aangezien het besturingssysteem niet uitgebreid kan multitasken. De iOS-versie van deze smartphone is iOS 8, dat vooral voor ontwikkelaars veel nieuws beidt.

De camera is een ander vlak waarop veel verbeterd is. De smartphone heeft nog steeds een 8-megapixelcamera, maar los van die resolutie is er veel veranderd. Eerste test wijzen uit dat de iPhone 6 erg goede foto’s schieten en de zogenaamde focus pixels moeten ervoor zorgen dat de smartphone uitermate snel kan focussen. Filmen kan nu in 240fps, waardoor je mooie slow-motion beelden kunt maken.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Nieuwe Emoji iPhone

Voorproefje: deze nieuwe emoji komen later dit jaar naar je iPhone 😱🙊 lees verder

Telecomawards

Deze onmisbare features hebben Android en iOS (nog) niet van elkaar gejat lees verder

drone

Met de Vlieg Veilig app weet je precies waar je drone wel en niet mag vliegen lees verder

Auto terugvinden met siri Apple slimme speaker

Op naar 2020: waarom iOS 14 Apple’s beste software wordt lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters