Apple iPhone 6 preview

De Apple iPhone 6 is de eerste iPhone met een 4,7″-scherm, waarmee het toestel ongeveer hetzelfde schermformaat heeft als veel Androidconcurrenten. Binnenkort zullen we hem volledig reviewen, bij deze alvast een preview.

De Apple iPhone 6 is vanaf vandaag in Nederland verkrijgbaar en inmiddels ook op ons kantoor aangekomen voor een uitgebreide review. Die zullen we de komende tijd natuurlijk gaan maken en daarnaast zullen we de iPhone 6 met al zijn grote concurrenten vergelijken. Maar nu is het alvast tijd voor een preview.

De iPhone 6 is voorzien van een 4,7-inch scherm met een resolutie van 750×1334 pixels, net wat meer dan 720p HD dus. Daarmee is de smartphone net wat minder dan de concurrentie qua scherpte, maar los daarvan is het display van de iPhone 6 heel erg mooi.

Onder de motorkap ligt een A8-processor met twee kernen die geklokt zijn op 1,4GHz. Dat zijn 64bit-kernen, waarmee de smartphone in ieder geval op het eerste oog erg soepel werkt. De processor wordt aangevuld door 1GB werkgeheugen, voldoende voor iOS aangezien het besturingssysteem niet uitgebreid kan multitasken. De iOS-versie van deze smartphone is iOS 8, dat vooral voor ontwikkelaars veel nieuws beidt.

De camera is een ander vlak waarop veel verbeterd is. De smartphone heeft nog steeds een 8-megapixelcamera, maar los van die resolutie is er veel veranderd. Eerste test wijzen uit dat de iPhone 6 erg goede foto’s schieten en de zogenaamde focus pixels moeten ervoor zorgen dat de smartphone uitermate snel kan focussen. Filmen kan nu in 240fps, waardoor je mooie slow-motion beelden kunt maken.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters