Apple iPhone 6s Plus vs Microsoft Lumia 950 XL

De concurrentie tussen Apple en Microsoft is altijd al groot geweest. Eerst met computers, dan software en nu met smartphones. In deze video gaan we kijken of de Apple iPhone 6s Plus een betere smartphone is dan de Microsoft Lumia 950 XL.

Vanaf dat je een korte blik werp op de twee smartphones, merk je al direct een groot verschil tussen ze op. De iPhone 6s Plus heeft namelijk een mooi en stevig alumnium ontwerp meegekregen, terwijl de Microsoft Lumia het met iets ‘minder’ moet doen: een typisch plastic Lumia ontwerp. Met dit laatste is niet mis, maar logischerwijs wint de iPhone 6s Plus het wel van de Lumia 950 XL op het gebied van design. Een punt waar de Microsoft Lumia 950 XL het wint van de iPhone 6s Plus is op het gebied van displays. In de iPhone zit een 5,5-inch groot full-hd ips display, terwijl de Lumia voorzien is van een 5,7-inch groot quad-hd amoled display. En niet alleen op papier, maar ook in de werkelijkheid merk je dat het display van de Lumia gewoon beter is dan dat van de iPhone. Het enige voordeel dat de iPhone zijn display heft ten opzichten van dat van de Lumia is de 3D-touch technologie. Hierdoor kan de iPhone waarnemen hoeveel druk je op het scherm uitoefent, en hieraan zijn een aantal leuke en nieuwe functies gekoppeld. Welk van beide toestellen ‘in the end’ het best is, kom je te weten in deze video!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Tim -

  Haha zo een partijdigheid. Ik heb zelf de Lumia 950 XL nu 6 maand en is een TOPTOESTEL! Zelfs de nieuwe iPhone 7 kan hier niet tegenop.
  De speaker is geweldig! De speaker om te telefoneren is 10x beter dan Apples. De batterij kan ik binnen 2 jaar vervangen (als het moet) en ik heb gelijk een ‘nieuw’ toestel. Draadloos opladen is ook geweldig, je zit rustig aan je pc en legt hem gewoon naast je toetsenbord op een QI lader en is altijd bereikbaar zonder kabels in of uit te trekken. Hij is compatibel met een geheugenkaartje van wel 200GB ! Waar is Apple?

  Ook de behuizing, who cares! koop een covertje en ja veranderd zonder al teveel kosten de looks van je toestel. Nee je laat liever je iPhone zien aan iedereen die je met fluwelen handschoenen moet behandelen om er geen krasjes op te laten komen of met een gebroken scherm weer op te rapen. Ook dat nog, het scherm van de Lumia is Gorilla Glass 4. Sterk en krasvast! Ik hoef geen screenprotectors, alleen maar miserie en toch o zo mooi met blaasjes onder je scherm…

  Intussen kost de Lumia maar 499€ meer, met gratis DisplayDock, wat met de laatste update zelfs niet meer nodig is. Koppel hem met Wireless Display gewoon aan je TV of Tablet of PC, en ga verder op groot scherm met wat je bezig was, bekijk films, surf op internet, …

  3D touch, Wat is dat voor zever. Dat is voor kinderspelletjes.

  De camera, haha, slechts een ‘beetje’ beter dan de iPhone! Zelfs mijn 6 jaar oude Nokia N82 met 5mp Carl Zeiss trekt nog betere foto’s. Wees eens eerlijk mensen, het is puur uiterlijk en naam dat je betaald voor de Apple iPhone. Alles hangt er ook van af wat je met je toestel doet en wil doen, niet wat anderen zeggen. Doe zelf de test en bespaar honderden €’s. Ik hoef geen 10 verschillende adapters om een of ander aan te sluiten. (scherm = draadloos, opladen = draadloos, werk verder op pc met muis en toetsenbord op mijn telefoon zonder ook maar 1 kabel in te steken)

  Oja en steek je Apple eens binnen om iets te herstellen. €€€€
  Mijn Lumia, die fiks ik zelf.

 2. Bassie -

  Sorry, maar de pluspunten van de Lumia worden weggewuifd alsof het niets is… Heb je niet liever een grotere, verwisselbare accu? Een veel scherper scherm? Een camera met f/1.9 diafragma t.o.v. het oudere f/2.2 diafragma uit de iPhone. (meer licht in je lens opvangen bij donkere omstandigheden) Is het trouwens ook niet handig om je geheugen uit te breiden? Wat mij betreft is het ook uiterst teleurstellend dat een telefoon van 850 euro, zeg maar gerust 150 euro meer dan de Lumia, slechts de helft van het geheugen heeft, wat niet eens uitbreidbaar is.

  Wat heb je trouwens aan 3D-touch, als Live-tiles je veel meer informatie geven dan het hebben van een gimmick die op nog niet eens de helft van de apps werkzaam is?

  Een toestel op basis van de bouwkwaliteit afkeuren op basis van materiaalkeuze? Volgens mij buigt plastic niet, deuken zal het ook niet. Aluminium echter…

  1. mike -

   En als je de telefoon heel wilt houden dan doe je er meteen een hoesje/case om heen en dan zie je niks meer van het ontwerp en het materiaal waarvan het gemaakt is.

   En geloof me ,de lumia in die paar weken dat ik er mee aan het spelen ben…..totaal de moeite waard en de app’s merk ik wel worden er ook steeds meer

Samsung Galaxy S8 verbeterpunten voor Galaxy S9

Deze 5 dingen moet Samsung verbeteren bij de Galaxy S9 lees verder

LG G6

Deze vijf dingen willen we bij de LG G7 zien lees verder

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters