Apple iPhone 6s Plus vs Samsung Galaxy S6 Edge+ review

De Apple iPhone 6s Plus en de Samsung Galaxy S6 Edge+ zijn de belangrijkste toestellen in het phabletsegment. De eerste draagt de vlag voor het iOS-kamp, terwijl de tweede het Android-kamp aanvoert. In deze video kijken we welke beter is.

Het zal je misschien niets verbazen dat het belangrijkste verschil tussen de twee het besturingssysteem is. Apple-fans zullen al snel geneigd zijn om voor de iPhone 6s Plus te gaan, terwijl Google-fans bijna vanzelf bij de Galaxy S6 Edge+ uitkomen. Maar als je nou niet zo’n directe voorkeur voor een besturingssysteem hebt, is de keuze tussen de twee nog niet zo makkelijk. Beiden hebben erg snelle hardware, een mooie en hoogwaardige bouw en een prachtig scherm. Ook de camera’s van beide telefoons zijn goed en ze hebben allebei een uitstekende vingerafdrukscanner.

De Samsung Galaxy S6 Edge+ heeft net de overhand op het gebied van scherm, camera en geheugen. Bovendien heeft hij een 5,7-inch scherm in een kleinere body dan de iPhone; die een 5,5-inch scherm heeft. De iPhone zet daar een betere batterij en misschien net wat snellere prestaties tegenover.

Dat laatste zou je op papier niet verwachten: de iPhone 6s Plus heeft een Apple A9-chip met twee kernen terwijl de Galaxy S6 Edge+ een Exynos 7 Octa-chip van Samsung met acht kernen heeft. Die zijn ook nog eens hoger geklokt: maximaal 2,1GHz tegenover de 1,8GHz van de iPhone. En de Samsung heeft twee keer zoveel werkgeheugen: 4GB tegenover 2GB.

Kortom: kiezen tussen de twee smartphones is nog niet zo makkelijk als je niet om het besturingssysteem geeft. In deze video zetten we alle verschillen tegenover elkaar om je het helpen een goede keuze te maken. We zijn erg benieuwd welke van de twee smartphones jouw voorkeur heeft.

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters