Apple iPhone 7 vs Huawei P9 review

De Apple iPhone 7 is sinds kort bij ons op kantoor te vinden. Tijd om hem eens te vergelijken met een aantal belangrijke concurrenten. Een daarvan is de Huawei P9, de huidige toptelefoon van Huawei. In deze vergelijkingsvideo vertellen we je alle verschillen én overeenkomsten tussen de twee.

De nieuwe iPhones van Apple zijn natuurlijk altijd erg in trek en dat geldt ook voor de 7. De smartphone is weliswaar niet zo’n grote upgrade tegenover de iPhone 6s als we gehoopt hadden; hij is wel gewoon heel erg goed. Maar de Huawei P9 is zeker ook geen verkeerde smartphone. Voor een prijs die een paarhonderd euro lager ligt krijg je bij Huawei een Androidtelefoon die zelfs wat uitgebreider is dan de iPhone, maar ook op een aantal vlakken minder scoort.

Apple iPhone 7 versus Huawei P9

De Apple iPhone 7 heeft op papier duidelijk de slechtste kaarten van de twee. Tenminste, als je het oppervlakkig bekijkt. De iPhone is voorzien van een 4,7-inch scherm met een resolutie van 750×1334 pixels, een 2,3GHz quadcoreprocessor, 2GB werkgeheugen, een 1960mAh-accu en een enkele 12-megapixelcamera met optische beelstabilisatie. Huawei zet daar met de P9 een 5,2-inch scherm met een resolutie van 1080×1920 pixels, een 2,5GHz-octacoreprocessor, 3GB werkgeheugen, een 3000mAh-accu en een dubbele 12-megapixelcamera zonder optische beeldstabilisatie tegenover. In de praktijk is het echter zeker niet zo simpel als het lijkt: de processorkernen van Apple’s A10-chip zijn bijvoorbeeld een stuk krachtiger dan die van Huawei’s Kirin 955-chip en de betere optimalisatie van iOS zorgt ervoor dat de 2GB werkgeheugen en 1960mAh-batterij van de iPhone niet onderdoen voor de 3GB werkgeheugen en 3000mAh-batterij van de Huawei P9.

Enfin, genoeg te bespreken dus. In de video hieronder kun je onze volledige vergelijking tussen de Apple iPhone 7 en Huawei P9 zien.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters