Apple iPhone 7 Plus videoreview

De Apple iPhone 7 Plus is het grootste model uit de serie nieuwe iPhones van Apple. In deze iPhone 7 Plus videoreview bespreken we de smartphone uitgebreid.

Vergelijkbaar ontwerp

Het meest opvallende aan de iPhones van dit jaar is misschien wel dat het ontwerp niet veranderd is. Het was voor Apple gebruikelijk om iedere twee jaar een nieuw ontwerp te presenteren, maar de iPhone 7 Plus lijkt zoveel op de iPhone 6 Plus dat je zou kunnen zeggen dat dit het derde jaar is dat Apple hetzelfde ontwerp gebruikt. Toch is er een grote verbetering doorgevoerd: de iPhone 7 Plus is waterbestendig; dat was zijn voorganger niet. Een minder positieve wijziging is het verdwijnen van de audiojack, waardoor mensen die geen draadloze headset hebben aangewezen zijn op een adaptertje of een speciale lightning-headset. Apple levert beiden mee, overigens.

Vernieuwde camera

In de camera is wat meer vernieuwing gaan zitten. Beide iPhone 7-modellen hebben een groter diafragma en betere sensor gekregen; bij de iPhone 7 Plus komt daar nog een tweede sensor bij. Deze tweede sensor is gekoppeld aan een sterkere lens, waardoor hij 2x zoveel ingezoomd is. Optische zoom als het ware, dus. Ook de selfiecamera is verbeterd en heeft nu een 7-megapixelresolutie.

Usual suspects

Verder zijn de usual suspects op de schop gegaan. De accu is iets groter geworden en de processor een stuk sneller. De iPhone 7 Plus heeft bovendien met 3GB de helft meer werkgeheugen dan zijn voorganger en het interne geheugen is zelfs twee keer zo groot geworden in alle versies. Ook het scherm is volgens Apple verbeterd: het 5,5-inch full HD-display zou nu 25% helderder zijn. Met iOS 10 heeft Apple ook de nodige softwarematige verbeteringen doorgevoerd, maar die komen natuurlijk ook in oudere iPhones terug.

Is de iPhone 7 Plus onderscheidend genoeg tegenover zijn voorganger, of kun je beter nog een jaar wachten met het kopen van een nieuwe iPhone? In deze iPhone 7 Plus videoreview maken we de balans op. Mocht je liever onze uitgebreide geschreven review van de iPhone 7 Plus lezen, dan kan dat via de link hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Bahri Guney -

    het 5-inch full HD-display zou nu 25% helderder zijn , Dat moet zijn 5,5 inch 😉 De accu is groter geworden “klein beetje maar ! “Overigens is het interne geheugen van 2 GB naar 3 3GB gegaan dus niet van 1,5 naar 3 !

    Doe volgende keer je huiswerk beter !

    1. Dominick Viëtor -

      Schermformaat heb je natuurlijk helemaal gelijk in, typfoutje van mijn kant. Heb ‘m aangepast, dank! Van 2GB naar 3GB heb je ook helemaal gelijk in, maar dat staat er ook 😉 De helft groter is in het geval van 2GB dus 1GB extra; van 1,5GB naar 3GB is twee keer zo groot.

Nokia 7 2018

Vijf nieuwe Nokia smartphones onthuld: van flagship tot budgetmodel lees verder

Samsung Galaxy S9 en S9+

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthuld: iPhone X killer lees verder

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters