Apple iPhone 7 Plus vs Google Pixel XL review

De Apple iPhone 7 Plus en de Google Pixel XL staan beide aan de top van de voedselketen van hun eigen besturingssysteem. De iPhone representeert het beste van Apple, de Pixel het beste van Google. In deze video vergelijken we twee smartphones met elkaar.

Apple iPhone 7 Plus

Apple verkoopt de iPhone 7 in twee versies: de grotere iPhone 7 Plus en de kleinere iPhone 7. De iPhone 7 Plus is Apple’s evenbeeld van de Pixel XL; de iPhone 7 neemt het op tegen de Pixel. De iPhone 7 Plus is voorzien van 3GB werkgeheugen met daarachter een Apple A10 fusion-quadcore processor. Op papier is de processor niet zo veelbelovend, maar in de werkelijkheid is hij dit wel. Alles wat je met de Apple iPhone 7 Plus doet gaat zonder enige hapering en zelfs grafisch zware applicaties vormen geen enkel probleem. Op de achterkant van de iPhone 7 Plus zit een dubbele 12-megapixelcamera die voor 2x optische zoom zorgt. Voorop kun je een 7-megapixelcamera vinden. Verder heeft de grote iPhone een 5,5-inch full HD-scherm en een waterdichte behuizing.

Google Pixel XL

De Google Pixel XL vertoont de nodige gelijkenissen met de iPhone 7 Plus, vooral qua dimensies en globale vorm. Van een afstandje is het eenvoudig om de twee door elkaar te halen. Als je dichterbij komt is het duidelijk dat de Pixel XL wel echt een ander toestel is. Hij heeft geen knoppen onder het scherm, de vingerafdrukscanner zit achterop en de camera steekt niet uit. Ook de waterdichtheid is grotendeels verloren gegaan: de Pixel XL kan alleen tegen spatwater. Het scherm is 5,5 inch groot en heeft een quad HD-resolutie, de camera maakt foto’s in 12 megapixel en onder de motorkap tikt een Snapdragon 821-processor gekoppeld aan 4GB werkgeheugen. Dat alles draait op de nieuwste Androidversie.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters