Apple iPhone 7 Plus vs LG G5 review

Zowel Apple als LG hebben reeds hun vlaggenschipsmartphone voor 2016 aangekondigd. In het geval van Apple is dit de iPhone 7 Plus, terwijl het bij LG de LG G5 is. Welk van beide smartphones je het best kunt kopen vertellen we je in deze video.

iPhone 7 Plus

Net zoals vorig jaar het geval was, is ook dit jaar de iPhone 7 Plus de grotere variant van de iPhone 7-reeks. Maar dit jaar heeft de smartphone meer te bieden dan enkel een betere camera en een groter (en scherper) scherm. Ook intern is de iPhone 7 Plus krachtiger dan zijn kleinere broertje, de iPhone 7. Apple heeft er namelijk voor gekozen zijn iPhone 7 Plus te voorzien van 3GB werkgeheugen in plaats van 2GB (zoals in de iPhone 7 zit). Verder is de smartphone voorzien van een mooi, aluminium ontwerp dat bijna identiek is aan dat van zijn twee voorgangers. Al neemt dit niet weg dat de smartphone nog altijd een prachtig ontwerp heeft.

Modulaire LG G5

Aan de andere kant van de tafel hebben we de LG G5. Deze smartphone werd naar jaarlijkse gewoonte door LG aangekondigd eerder dit jaar tijdens MWC in Barcelona. Wat de smartphone zo bijzonder maakt is dat hij zelfs met een volledig aluminium ontwerp nog altijd een verwisselbare accu heeft. Ook is de smartphone nog eens (semi)modulair. Dit houdt in dat je niet alleen de onderkant van de smartphone kunt schuiven om zo de accu te verwisselen, maar ook om modules aan de smartphone te hangen. Jammer is wel dat er niet echt veel modules voor de LG G5 zijn. Motorola doet dit beter bij zijn Moto Z-toestellen.

iOS en Android

Natuurlijk verschillen de Apple iPhone 7 Plus en de LG G5 niet alleen op het gebied van ontwerp. Ook de software van beide smartphones is helemaal verschillend. Zoals iedere andere iPhone loopt de iPhone 7 Plus op iOS, terwijl de LG G5 op Android Marshmallow draait met daarover de skin van LG.

Maar hoe beide smartphones naast elkaar presteren en of je nu beter voor de iPhone 7 Plus gaat dan voor de LG G5 (of net niet) kom je te weten in onderstaande video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC U11 Plus

Specificaties en foto’s HTC U11 Plus gelekt: complete smartphone lees verder

Apple iPhone X Hotwonder Hatwav Symbol S3

Deze iPhone X kloon draait op Android: leve China? lees verder

Apple iPhone X pre-order

Zoveel iPhone X exemplaren heeft Apple beschikbaar bij pre-order lees verder

Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone 8

Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters