Apple iPhone 7 videoreview

In oktober van 2016 kondigde Apple, naar jaarlijkse gewoonte, zijn nieuwe smartphone aan. Dit jaar de Apple iPhone 7. Voorbije weken hebben wij het toestel grondig uitgetest, in deze videoreview gaan we je er alles over vertellen.

iPhone 7: nieuwe naam, zelfde ontwerp

Als we kijken naar wat Apple met zijn vorige iPhones heeft gedaan, dan merken we op dat het Amerikaanse bedrijf telkens bij een iPhone met een nieuw voornummer ook een nieuw ontwerp kreeg. Dit jaar is dit niet helemaal het geval. In grote lijnen is de nieuwe iPhone van Apple zelfs identiek aan zijn voorgangers (de iPhone 6 en iPhone 6s). Maar dit is geen probleem. Want zelfs met zijn bijna identiek ontwerp ziet de iPhone 7 er nog altijd prachtig uit. Het toestel is gemaakt uit één stuk aluminium waardoor het degelijk in de hand aanvoelt. Eveneens lopen de antenne-lijnen nu niet meer dwars over de achterzijde van de smartphone, maar wel over de randjes. Wat zorgt voor een cleanere look.

Krachtig

Intern is de nieuwe iPhone ook zeker niet mis te noemen: Apple heeft het toestel voorzien van zijn krachtige Apple A10 Fusion chip die gekoppeld is aan 2GB werkgeheugen. Ook het intern geheugen heeft een upgrade gekregen. Niet langer is de iPhone 7 voorzien met slechts 16GB intern geheugen, nu heb je standaard 32GB intern geheugen. Betaal je meer, dan krijg je 128GB of 256GB intern geheugen.

Wat dit alles betekent is simpelweg dat de iPhone 7 krachtig en snel is. Alles wat je met de smartphone doet verloopt zonder enige problemen en zelfs (grafisch) zware applicaties lopen soepel op het toestel. Een echte krachtpatser dus.

Jet Black

Eveneens nieuw is de zogeheten Jet Black Apple iPhone 7 (gitzwart hier in Nederland). Deze variant van de nieuwe iPhone is enkel verkrijgbaar met 128GB of 256GB intern geheugen en is voorzien van een blinkend, zwarte afwerking. Een beetje zoals een gesprayde auto, maar dan zonder de spray. Het effect is er namelijk gekomen door het aluminium op een bepaalde manier te behandelen, aldus Apple. En hoewel de jet black variant van de iPhone 7 verschrikkelijk kras- en vingerafdrukgevoelig is, mag het resultaat er wezen. De smartphone ziet er simpelweg subliem uit.

Aanrader of niet?

Dat de iPhone 7 op papier een interessant toestel is, dat is een feit. Maar of we je hem ook zouden aanraden is natuurlijk een geheel anders iets. Op deze vraag gaan we je een antwoord geven in deze video.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters