Apple iPhone 8 Plus vs Samsung Galaxy Note 8 review

Apple heeft net zijn nieuwe iPhones gelanceerd en Samsung heeft de Note 8 op de markt staan. Dat betekent dat het tijd is voor een vergelijking tussen twee van de beste high-endsmartphones van het moment: de Samsung Galaxy Note 8 en de Apple iPhone 8 Plus.

Groot en sterk

Zoals altijd hebben Samsung en Apple zowel een grote smartphone als een kleine smartphone in het topsegment. De kleine topper van Samsung is de Galaxy S8 en is al even beschikbaar; de grote topper is net uitgebracht in de vorm van de Note 8. Bij Apple gaat het om de iPhone 8 en iPhone 8 Plus, die beiden net in de verkoop zijn gegaan. De iPhone 8 Plus is met zijn 5,5-inch scherm de grootste en heeft een aantal extra’s tegenover de kleinere iPhone. Dat betekent dat de iPhone 8 Plus en Galaxy Note 8 op het moment de beste smartphone van respectievelijk Apple en Samsung zijn.

Niet zo’n verrassing dus dat beide toestellen erg krachtig zijn. Vooral de iPhone 8 Plus mag er zijn met zijn Apple A11 Bionic-chip. Dat is de krachtigste smartphonehardware tot nu toe en daarmee blijft hij de Galaxy Note 8 duidelijk voor. Dat verschil is trouwens vooral op papier aanwezig; in de praktijk merk je er niet bijzonder veel van.

Eenvoudig versus uitgebreid

Waar je veel meer van merkt, is van de verschillen in functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. De iPhone 8 Plus is door zijn iOS-software eenvoudig en prettig in gebruik. Daar zet Samsung met e Note 8 een hele berg functionaliteit tegenover. Zo heeft het toestel dualsim-ondersteuning, kun je op het scherm schrijven met de S Pen en is de camera een stukje uitgebreider dan die van de iPhone. Voor beiden valt natuurlijk wat te zeggen.

Uiteindelijk zul je die keuze zelf moeten maken, maar daarbij kunnen we wel een beetje hulp bieden. Dat doen we in deze video.

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters