Apple iPhone 8 Plus vs Samsung Galaxy Note 8 review

Apple heeft net zijn nieuwe iPhones gelanceerd en Samsung heeft de Note 8 op de markt staan. Dat betekent dat het tijd is voor een vergelijking tussen twee van de beste high-endsmartphones van het moment: de Samsung Galaxy Note 8 en de Apple iPhone 8 Plus.

Groot en sterk

Zoals altijd hebben Samsung en Apple zowel een grote smartphone als een kleine smartphone in het topsegment. De kleine topper van Samsung is de Galaxy S8 en is al even beschikbaar; de grote topper is net uitgebracht in de vorm van de Note 8. Bij Apple gaat het om de iPhone 8 en iPhone 8 Plus, die beiden net in de verkoop zijn gegaan. De iPhone 8 Plus is met zijn 5,5-inch scherm de grootste en heeft een aantal extra’s tegenover de kleinere iPhone. Dat betekent dat de iPhone 8 Plus en Galaxy Note 8 op het moment de beste smartphone van respectievelijk Apple en Samsung zijn.

Niet zo’n verrassing dus dat beide toestellen erg krachtig zijn. Vooral de iPhone 8 Plus mag er zijn met zijn Apple A11 Bionic-chip. Dat is de krachtigste smartphonehardware tot nu toe en daarmee blijft hij de Galaxy Note 8 duidelijk voor. Dat verschil is trouwens vooral op papier aanwezig; in de praktijk merk je er niet bijzonder veel van.

Eenvoudig versus uitgebreid

Waar je veel meer van merkt, is van de verschillen in functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. De iPhone 8 Plus is door zijn iOS-software eenvoudig en prettig in gebruik. Daar zet Samsung met e Note 8 een hele berg functionaliteit tegenover. Zo heeft het toestel dualsim-ondersteuning, kun je op het scherm schrijven met de S Pen en is de camera een stukje uitgebreider dan die van de iPhone. Voor beiden valt natuurlijk wat te zeggen.

Uiteindelijk zul je die keuze zelf moeten maken, maar daarbij kunnen we wel een beetje hulp bieden. Dat doen we in deze video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters