Apple iPhone SE Preview

De iPhone SE is Apple’s opvolger van de iPhone 5C van een paar jaar geleden. Met een 4-inch formaat en een startprijs van 489 euro probeert Apple te focussen op dezelfde markt als de iPhone 5C. In deze preview bespreekt Daan de eerste bevindingen van het nieuwe toestel.

Wat er zo bijzonder is aan de iPhone SE is dat het een kopie is van de iPhone 5S van drie jaar geleden. De smartphones hebben exact dezelfde afmetingen. De grootste verschillen zitten in de specificaties en de software. Met de iPhone SE is Apple’s line-up weer uitgebreid tot drie telefoons.

Klein toestel met grote kwaliteiten

Aan de binnenkant heeft de iPhone SE dezelfde specificaties als de iPhone 6S. Er zit een dualcore A9-processor in die geklokt is op 1,84 GHz. Verder zit er 2 GB werkgeheugen in het toestel. Aan de voorkant is dezelfde vingerprintsensor te vinden als de iPhone 6 van vorig jaar. Aan de achterkant heeft Apple dezelfde camera geplaatst als die van de iPhone 6S. Het is een 12-megapixelcamera die ook in 4K kan filmen. Aan de voorkant heeft het toestel een 1,2-megapixelcamera.

De iPhone SE draait op Apple’s laatste software, iOS 9.3. Deze software biedt een aantal nieuwe functies zoals app-toestemming en Nightshift.

Houdt onze website en ons YouTube-kanaal in de gaten voor de volledige review die hier binnenkort zal verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Dennis -

  In de video wordt verteld dat de Touch ID nieuw is voor dit type toestel, maar de iPhone 5s had deze 2,5 jaar geleden ook al. Foutje? Verder is het design van de SE niet exact gelijk aan de 5s zoals wordt verteld. Het Apple logo is anders en de randjes om het toestel zijn nu mat terwijl die van de 5s waren gepolijst.

  1. Sebastien Debaenst -

   Dat is inderdaad een foutje! Zoals je zegt had de iPhone 5s al touch-ID. En de SE heeft zelfs eenzelfde touch-ID sensor als de iPhone 5s. Wat je zegt betreffende het ontwerp, hier heb je ook gelijk in. We zullen er volgende keer op letten dat we alles nog eens dubbel checken 😉

   1. Dennis -

    Helemaal goed. Het zijn ook design veranderingen waarvoor je echt twee keer moet kijken dus dat het niet direct is opgevallen snap ik best. 😉 Verder mooi uitgebreide review! 👍🏻👍🏻

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters