Apple iPhone SE Preview

De iPhone SE is Apple’s opvolger van de iPhone 5C van een paar jaar geleden. Met een 4-inch formaat en een startprijs van 489 euro probeert Apple te focussen op dezelfde markt als de iPhone 5C. In deze preview bespreekt Daan de eerste bevindingen van het nieuwe toestel.

Wat er zo bijzonder is aan de iPhone SE is dat het een kopie is van de iPhone 5S van drie jaar geleden. De smartphones hebben exact dezelfde afmetingen. De grootste verschillen zitten in de specificaties en de software. Met de iPhone SE is Apple’s line-up weer uitgebreid tot drie telefoons.

Klein toestel met grote kwaliteiten

Aan de binnenkant heeft de iPhone SE dezelfde specificaties als de iPhone 6S. Er zit een dualcore A9-processor in die geklokt is op 1,84 GHz. Verder zit er 2 GB werkgeheugen in het toestel. Aan de voorkant is dezelfde vingerprintsensor te vinden als de iPhone 6 van vorig jaar. Aan de achterkant heeft Apple dezelfde camera geplaatst als die van de iPhone 6S. Het is een 12-megapixelcamera die ook in 4K kan filmen. Aan de voorkant heeft het toestel een 1,2-megapixelcamera.

De iPhone SE draait op Apple’s laatste software, iOS 9.3. Deze software biedt een aantal nieuwe functies zoals app-toestemming en Nightshift.

Houdt onze website en ons YouTube-kanaal in de gaten voor de volledige review die hier binnenkort zal verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Dennis -

  In de video wordt verteld dat de Touch ID nieuw is voor dit type toestel, maar de iPhone 5s had deze 2,5 jaar geleden ook al. Foutje? Verder is het design van de SE niet exact gelijk aan de 5s zoals wordt verteld. Het Apple logo is anders en de randjes om het toestel zijn nu mat terwijl die van de 5s waren gepolijst.

  1. Sebastien Debaenst -

   Dat is inderdaad een foutje! Zoals je zegt had de iPhone 5s al touch-ID. En de SE heeft zelfs eenzelfde touch-ID sensor als de iPhone 5s. Wat je zegt betreffende het ontwerp, hier heb je ook gelijk in. We zullen er volgende keer op letten dat we alles nog eens dubbel checken 😉

   1. Dennis -

    Helemaal goed. Het zijn ook design veranderingen waarvoor je echt twee keer moet kijken dus dat het niet direct is opgevallen snap ik best. 😉 Verder mooi uitgebreide review! 👍🏻👍🏻

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Xiaomi Redmi Note 4X

Eerste beelden van top smartphone Xiaomi Mi Mix 2 gespot lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Google

Google Docs krijgt handige nieuwe features en werkt beter samen andere G Suite applicaties lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Nieuwe foto’s Samsung Galaxy Note 8 onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters