Apple iPhone SE Preview

De iPhone SE is Apple’s opvolger van de iPhone 5C van een paar jaar geleden. Met een 4-inch formaat en een startprijs van 489 euro probeert Apple te focussen op dezelfde markt als de iPhone 5C. In deze preview bespreekt Daan de eerste bevindingen van het nieuwe toestel.

Wat er zo bijzonder is aan de iPhone SE is dat het een kopie is van de iPhone 5S van drie jaar geleden. De smartphones hebben exact dezelfde afmetingen. De grootste verschillen zitten in de specificaties en de software. Met de iPhone SE is Apple’s line-up weer uitgebreid tot drie telefoons.

Klein toestel met grote kwaliteiten

Aan de binnenkant heeft de iPhone SE dezelfde specificaties als de iPhone 6S. Er zit een dualcore A9-processor in die geklokt is op 1,84 GHz. Verder zit er 2 GB werkgeheugen in het toestel. Aan de voorkant is dezelfde vingerprintsensor te vinden als de iPhone 6 van vorig jaar. Aan de achterkant heeft Apple dezelfde camera geplaatst als die van de iPhone 6S. Het is een 12-megapixelcamera die ook in 4K kan filmen. Aan de voorkant heeft het toestel een 1,2-megapixelcamera.

De iPhone SE draait op Apple’s laatste software, iOS 9.3. Deze software biedt een aantal nieuwe functies zoals app-toestemming en Nightshift.

Houdt onze website en ons YouTube-kanaal in de gaten voor de volledige review die hier binnenkort zal verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Dennis -

  In de video wordt verteld dat de Touch ID nieuw is voor dit type toestel, maar de iPhone 5s had deze 2,5 jaar geleden ook al. Foutje? Verder is het design van de SE niet exact gelijk aan de 5s zoals wordt verteld. Het Apple logo is anders en de randjes om het toestel zijn nu mat terwijl die van de 5s waren gepolijst.

  1. Sebastien Debaenst -

   Dat is inderdaad een foutje! Zoals je zegt had de iPhone 5s al touch-ID. En de SE heeft zelfs eenzelfde touch-ID sensor als de iPhone 5s. Wat je zegt betreffende het ontwerp, hier heb je ook gelijk in. We zullen er volgende keer op letten dat we alles nog eens dubbel checken 😉

   1. Dennis -

    Helemaal goed. Het zijn ook design veranderingen waarvoor je echt twee keer moet kijken dus dat het niet direct is opgevallen snap ik best. 😉 Verder mooi uitgebreide review! 👍🏻👍🏻

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Apple iPhone X Plus 2018

2018: waarom Google gaat profiteren van de nieuwe iPhone lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Vijf dingen die we willen zien in de Samsung Galaxy S9 lees verder

Vivo vingerafdrukscanner geruchten

Fabrikant onthult eerste vingerafdrukscanner in scherm, hint naar Samsung Galaxy S9 lees verder

Samsung Galaxy S7 Edge na 48 uur straling

De Consumentenbond: “Koop de Samsung Galaxy S7 (Edge) niet meer” lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters