Is Apple’s topsmartphone een flop? | Apple iPhone X opnieuw bekeken

De Apple iPhone X is een van de meest besproken smartphones van de afgelopen jaren. De meningen lopen uiteen van daverend succes tot totale flop. In deze video bekijken we de Apple iPhone X nog een keer na onze uitgebreide review en proberen we te beantwoorden of het toestel een flop is of niet.

Te duur?

De Apple iPhone X kost, ook ruim een half jaar na de release, nog meer dan €1000. Dat is nogal wat geld voor een smartphone, en het is de vraag hoeveel mensen dat willen betalen. Er zijn zelfs analisten die beweren dat het toestel compleet geflopt is. Maar andere analisten roepen weer dat het toestel de populairste smartphone van het moment is. In het eerste kwartaal van 2018 zou Apple er 16 miljoen verkocht hebben, tegenover 12 miljoen voor de iPhone 8 en slechts 5,4 miljoen voor de populairste Androidtelefoon.

Blik op de toekomst

Nog even los op de verkoopcijfers, biedt de iPhone X in ieder geval een blik op de toekomst. Dat zei Apple al tijdens de aankondiging. Niet alleen toekomstige iPhones moeten op de X gebaseerd zijn, maar ook de hele markt beweegt de kant van de nieuwe iPhone op. De veelheid aan Android-vlaggenschepen met een notch lijkt dat al te bewijzen.

Los van die notch leidt Apple met de iPhone X ook de weg met betrekking tot bijvoorbeeld bewegingsbediening en – in het geval van iPhones – oledschermen. En Animoji, maar die lijken niet zo succesvol als gehoopt.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters