Apple iPhone X vs Samsung Galaxy S8 review

Goed, Samsung’s paradepaardje van het moment is dan wel de Note 8 in plaats van de Samsung Galaxy S8. Maar die laatste is vanwege zijn formaat een directere concurrent van Apple’s huidige topsmartphone: de Apple iPhone X. In deze video leggen we de twee naast elkaar.

Handzaam met een groot scherm

Iets dat beide smartphones gemeen hebben, is dat ze handzaam zijn en toch een groot scherm hebben. Dat geldt natuurlijk voor meer toestellen tegenwoordig, maar de iPhone X en Galaxy S8 zijn met hun 5,8-inch schermen nét wat kleiner dan de meeste moderne topsmartphones. Daarmee hebben ze wat ons betreft een ideaal formaat te pakken.

Het beste van het beste

Op de meeste vlakken bieden beide smartphones het beste van het beste. Denk aan een bijzonder goed amoledscherm, een topcamera en natuurlijk krachtige hardware. De hardware van de iPhone X is zelfs nog een stukje krachtiger dan die van de Galaxy S8, maar ze presteren beiden erg goed.

Ook de ontwerpen van de twee zijn indrukwekkend. Ze hebben een glazen voor- en achterkant, kleine schermranden en zijn helemaal waterdicht. Draadloos opladen is op beiden beschikbaar. De iPhone X heeft een leuk nieuwtje in de vorm van Face ID, waarmee je de smartphone eenvoudig ontgrendelt met je gezicht. De Galaxy S8 zet daar een irisscanner tegenover, maar die werkt een stuk minder goed.

Twee keer zo duur

Een belangrijk verschil is de prijs: de Apple iPhone X is ongeveer twee keer zo duur als de Galaxy S8. Daarmee is de Galaxy S8 rationeel gezien zeker de betere keuze, maar dat betekent niet dat er niks voor de iPhone X te zeggen valt. In deze video maken we de balans op tussen de twee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. planje -

  Ik ben zelf een iphone fan . Mijn eerste was een iphone 5 . Daarna 6 / 6plus / 6s plus . Uiteindelijk stapte ik over naar samsung en kocht ik een S7 edge . In alle eerlijkheid moet ik zeggen wie 1200 euro neerlegt voor een iphone X , is simpelweg niet goed bij ze hoofd . Begrijp me niet verkeerd hoor , zoals ik zei , ik ben zelf een iphone liefhebber . Maar iphone is niet meer de smartfone die ooit was . Elke iphone die ik tot nu toe heb gehad qua prestatie na 2 jaar is zeker achteruit gegaan . Terwijl deze S7 die ik nu heb , draait al 1.5 jaar perfect . Klopt jaren terug iphone was inderdaad the best . Grootste minpunt van samsung was zijn zwakke ontwerp en mail syc . Dat heeft samsung in laatste jaren prima opgelost . ALS iphone fan , als ik iemand advies moet geven om te kiezen in huidige tijd , zal ik hem zeer zeker aanraden om voor samsung te gaan . iphone is nog steeds een mooie smartphone . Maar heeft niks extra wat andere smartphones niet hebben . Sterkte nog wat geluid kwaliteit ( tijdens bellen bedoel ik ) – foto’s – navigatie – en prestatie in een langere termijn betreft : samsung is veel beter . iphone is simpelweg een mooie smartphone maar veels te duur ( en dit vanwege zijn goeie naam wat ie van vroeger heeft geërfd ).

 2. Jannes -

  Ik heb een S7edge en die wordt elke paar maanden geupdated met de nieuwste Android versie. Ik heb hem al bijna 2 jaar en hij is in die tijd alleen maar beter geworden, terwijl hij nog net zo snel is als in het begin. Niets stroperigheid dus.

  De grootsheid van de eerste iPhone is voorbij – Samsung loopt tegenwoordig in vrijwel elk opzicht voor op Apple, met een hogere schermresolutie, betere camera’s, een compactere achtercamera die niet uitsteekt, kleinere bezels, en het bijzonder handige dualscreen dat ik dagelijks gebruik. Verder heeft Samsung al jarenlang draadloos opladen terwijl dat nu pas bij de iPhone X wordt geintroduceerd. Het belangrijkste onderdeel van de iPhone X – het OLED scherm – koopt Apple van Samsung omdat Apple het zelf niet kan maken. Technisch gezien loopt de iPhone achter, maar waar Apple heel erg goed in is, is Apple-fanboys de illusie geven dat ze het beste in handen hebben zodat een enorme smak geld betalen voor een achterlopend stukje techniek. Wat dat betreft petje af voor Apple.

 3. Smally -

  Hoe komen jullie erbij dat de irissccanner een stuk minder goed werkt. Bij mij werkt hij in 99 % van de gevallen perfect, terwijl overal op internet lees dat face id juist niet altijd perfect werkt.

  1. Hotemetoot -

   Ahum, de irisscanner van de S8 kan al geunlockt worden met een foto.
   En in mijn geval werkt Face ID ook zonder problemen; in het donker, met zonnebril. Dus…

   1. Smally -

    Nee hoor gezichtsherkenning kan met een foto irisscan niet. Werkt trouwens ook gewoon in het donker In jou geval wel het wel. Op het internet lees je toch andere verhalen over face id. Is ook te faken met een masker. En ook te faken met een je zoontje of dochter. Dussssss……… Conclusie is het heeft allebei voor en nadelen. Maar niet gaan roepen dat iets niet werkt .

   2. Smally -

    En oh ja. Ik heb hier nog een twee en een half jaar oude s6 edge plus. En die is nog net zo snel als toen ik hem kocht.

 4. Hotemetoot -

  Samsung (Android) wordt meestal na verloop van tijd nog wat stroperiger, prestaties gaan achteruit. Batterijduur wordt ook minder.
  Geluid van de iPhone is ook stukken beter.
  Ook zijn de mogelijkheden van de iPhone camera- wat mij betreft- meer dan genoeg, er is geen functie wat ik mis.
  Verder wel een nette vergelijking.

  1. Eem -

   Ik heb de S8+ al 5 maanden maaf merk niets van de door jouw genoemde “stroperigheid”. Sterker nog, na iedere update is het steeds beter geworden. Om maar niet te spreken over aanstaande Oreo update, heb ik al beta’s van gezien. En jij hebt het over de camera van iphone? Blijkbaar heb jij geen enkele vergelijking gezien? Samsung is heer en meester op camera gebied (laatste Pixel 2 petje af).

   1. Hotemetoot -

    Aanstaande oreo update? Gaat nog een paar maanden duren;-). Zal dit jaar niet meer gebeuren. En dat voor een systeem wat in Augustus het daglicht zag👍
    Beta’s konden in Maart al getest worden. Zou wel een beetje tijd worden, toch😇

    Samsung is niet heer en meester qua foto’s punt. Bergrijp niet waar je dat vandaan haalt.
    Het is verder nou eenmaal zo dat Android na veel gebruik gewoon wat trager gaat worden.

  2. A. G. -

   Dat is kant en klare onzin van een Apple fanboy.
   Heb al jaren beide telefoons in bezit: Android Galaxy S6 voor privé en iPhone 6 zakelijk, en hiervoor nog een Galaxy S5 en iPhone 5S zakelijk.

   Beide telefoons worden nooit zomaar langzamer.. Dit gebeurt enkel als je een Android of iOS versie op de smartphones installeert die echt 6 of 7 generaties nieuwer is.. Want die zijn dan gwn te zwaar..
   De functionaliteiten van de iPhone is bij lange na niet beter of uitgebreider.

   Voordeel in het algemeen van deze klasse Android telefoons tegenover iPhones is dat de camera van de Android telefoons altijd beter is in alle opzichten. Wat ik wel merkte bij de Galaxy S5 en iPhone 5S was dat de accu van de iPhone beter is. Bij de Galaxy S6 en iPhone 6 zijn ze gewaagd aan elkaar..

   1. Hotemetoot -

    Fanboy? Geen reden om meteen dit soort dingen te roepen. Beetje jammer dit.
    Als ik om me heenkijk, wordt Touchwiz wel degelijk langzamer…
    Maargoed, als jij een andere ervaring hebt, prime.
    Komt wel bij dat de iPhone 6 van iOS 8 al updates tot en met 11 nu heeft gehad en de S6 pas een update heeft gehad en nu op Nougat zit…

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters