Asus Zenfone 5(Z) videopreview

Asus is nog niet zo bekend op de Nederlandse smartphonemarkt, maar daarmee niet minder interessant. Tijdens het Mobile World Congress kondigde het merk zijn nieuwe topsmartphone aan en in deze video vertellen we je daar meer over.

Meerdere versies

De lineup van Asus is niet bijzonder overzichtelijk, en dat geldt ook voor de nieuwe topper van het merk. Allereerst is er het onderscheid tussen de Asus Zenfone 5 en de Asus Zenfone 5Z. De Zenfone 5 is het goedkopere model met een Qualcomm Snapdragon 636-chipset; de Zenfone 5Z is een echte high-endsmartphone met een Snapdragon 845-chipset. Om het nog wat ingewikkelder te maken heeft de Zenfone 5 4GB of 6GB werkgeheugen, en is de 5Z zelfs verkrijgbaar met 4GB, 6GB of 8GB werkgeheugen. De opslagruimte is bij de 5 altijd 64GB, bij de 5Z varieert ‘ie van 64GB tot 256GB. Snap jij ‘m nog? In ieder geval is het dus opletten geblazen als je een Zenfone 5(Z) wilt kopen.

Enfin. Wie uiteindelijk de voor hem geschikte versie gekozen heeft krijgt wel een uiterst capabel toestel voor vrij weinig geld. Asus mikt op een prijs van €399 voor de Zenfone 5 (4GB) en een prijs van €499 voor de Zenfone 5Z (6GB). Daarvoor krijg je een smartphone met een mooi randloos ontwerp, een net scherm en een goede camera. En de prestaties zijn dus ook wel in orde.

Artificial Intelligence

Misschien wel het belangrijkste punt van de Zenfone 5 is artificial intelligence. Want dat is nou eenmaal hip tegenwoordig. AI functies moeten bijvoorbeeld de camera helpen met het selecteren van de goede instellingen afhankelijk van wat er in beeld is. Of een functie waarmee het scherm aanblijft als je ernaar kijkt. Zeker die laatste functie heeft overigens vrij weinig met kunstmatige intelligentie te maken, maar als het goed werkt is het wel handig.

De echte kracht van de Zenfone 5 zit hem echter niet in de wat opgeblazen AI-claims van Asus, maar in de stevige specificaties en het mooie ontwerp voor een schappelijke prijs. Daar beoordelen we hem dan ook vooral op in de onderstaande preview.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters