Asus Zenfone 5Z videoreview

Asus is nog niet zo bekend op de Nederlandse smartphonemarkt, maar daarmee niet minder interessant. De aankondiging van de Zenfone 5Z was een van de grote verrassingen tijdens het Mobile World Congress. Inmiddels is ‘ie op de markt en in deze video zie je er alles over.

Goedkope high-endsmartphone

Wie naar de specificaties van de Zenfone 5Z kijkt zal de aantrekkingskracht van het toestel meteen snappen. Hij heeft een Snapdragon 845-chipset, 6GB werkgeheugen, een dubbele 12-megapixelcamera en een zacht prijskaartje van nog geen €500.

Daarmee scoort hij in de basis op het niveau van de gemiddelde high-endsmartphone tegenwoordig. Hier en daar is wel een concessie gedaan; het toestel heeft bijvoorbeeld geen draadloos laden en is niet waterdicht. Maar voor veel mensen zal dat geen groot probleem zijn. Als jij onder die groep valt heb je aan de Zenfone 5Z een krachtig toestel voor niet zoveel geld.

Artificial Intelligence

Artificial Intelligence moet dat pakketje nog beter maken volgens Asus. Want dat is nou eenmaal hip tegenwoordig. AI functies moeten bijvoorbeeld de camera helpen met het selecteren van de goede instellingen afhankelijk van wat er in beeld is. Bovendien helpt Artificial Intelligence volgens Asus met het actief houden van het scherm als je ernaar kijkt. Zeker die laatste functie heeft overigens vrij weinig met kunstmatige intelligentie te maken, maar als het goed werkt is het wel handig.

De echte kracht van de Zenfone 5Z zit hem echter niet in de wat opgeblazen AI-claims, maar in de stevige specificaties en het mooie ontwerp voor een schappelijke prijs. Dat was een half jaar geleden zeker zo, en is inmiddels nog steeds het geval. Al kunnen we ook niet negeren dat er inmiddels erg goede concurrenten zijn die ook niet zoveel kosten.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters